Personálna politika Matovičovej vlády - "Vyberáme najlepších z najlepších"!

12.02.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Milí priatelia, 

minister financií Heger sa, v duchu predvolebných sľubov hnutia OĽANO, neustále vyjadruje k výberu manažérov veľkých štátnych podnikov, že bude maximálne transparentné, odborné, bez konfliktu záujmov, bez rodinkárstva a klientelizmu. 

  • Už v minulosti som upozorňoval na podivné výberové konanie na generálneho riaditeľa spoločnosti TIPOS, ktoré vyhral dočasne vymenovaný Marek Kaňka, ktoré bolo v príkrom rozpore s predvolebnými sľubmi OĽANO.

  • Minister financií Heger dnes hovoril na tlačovej besede o vymenovaní nových členov predstavenstva spoločnosti SEPS a.s. (Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a.s.).

Do výberového konania na nových členov predstavenstva SEPSu sa v októbri 2020 prihlásilo vyše 50 ľudí. 

Zúčastnili sa ho aj dvaja dočasne dosadení nominanti ministra Hegera (od apríla 2020) Jaroslav VACH a Martin RIEGEL, ktorí boli do predstavenstva SEPS priamo dosadení ministrom Hegerom ešte v apríli 2020. Minister Heger vtedy tvrdil, že obaja páni budú pôsobiť len dočasne, kým sa nevyberú ODBORNÍCI! 

  • Čomu sa už dnes asi nikto nečudujte, MINISTER HEGER DNES VYMENOVAL oboch pánov VACHA a RIEGELA do predstavenstva spoločnosti SEPS!

  • Paradoxné je, že rozhodovať o Jaroslavovi VACHOVI bude jeho SPOLUŽIAK, štátny tajomník ministerstva financií a člen výberovej komisie Marcel KLIMEK. Obidvaja vyštudovali Národohospodársku fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave, odbor národnej a hospodárskej politiky!

  • Ministrovi HEGEROVI neprekáža, že páni Vach a Riegel NEMAJÚ ŽIADNU PRAX V ENERGETIKE! Pre oboch pánov sa očividne upravili podmienky výberového konania!

  • Minister Heger zostavil členov výberovej komisie nasledovne: 

- poslanec NR SR za OĽANO Peter KREMSKÝ

- štátny tajomník ministerstva financií Marcel KLIMEK

- generálna tajomníčka služobného úradu ministra Hegera

-  zástupca zamestnancov podniku

TOTO JE AKOŽE TRANSPARENTNÁ VÝBEROVÁ KOMISIA!?

PRE OĽANO ASI ÁNO!

A ROZDÁVANIE POLITICKÝCH TRAFÍK (ako to nazýva samotné OĽANO) POKRAČUJE!

#IdemeDoTohoPlnouSilou 🍀

https://strana-smer.sk/.../referendum-2021-peticny-harok





Zdroj: https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/3711789655523117