Podvod na senioroch dostal zelenú

26.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Vláda dnes schválila Krajniakov návrh zákona o 13. dôchodku, ktorý nie je ničím iným iba obyčajným podvodom na našich senioroch. To, čo sme pre nich pripravili a schválili aj s podporou súčasných predstaviteľov vlády a koalície, ide vláda zrušiť. Namiesto 460 eur pošle každému starobnému dôchodcovi iba vianočný príspevok. Nikto tak nedostane to, čo mu zákon aktuálne garantuje. V tomto prípade navyše vôbec nemôžeme hovoriť o 13. dôchodku, ja 50 eur nepovažujem rozhodne za 13. dôchodok, ale iba za vianočný príspevok. Preto to, čo dnes vláda schválila, nie je žiadny 13. dôchodok, je to len spôsob, akým oklamať dôchodcov, ktorí na 13. penziu roky čakali. A keď sa dočkali, neuvidia ju. Lebo vláda vie 282 miliónov eur minúť inak ako na tých, čo to potrebujú najviac a najmä tých, čo si to naozaj zaslúžia. A pri komunikácii vôbec nemajú hanbu hovoriť, že pripravili najvyššie 13. dôchdoky v histórii Slovenska. Nie, nepripravili. Tie pripravil Smer-SD a všetci poberatelia dôchodkov ich mali dostať v novembri. Ak tento paškvil schvália aj poslanci v NR SR a podpíše ho pani prezidentka, ľudia prídu o najvyššie 13. dôchodky v histórii Slovenska. 

Navyše, strana SME RODINA, z ktorej je aj pán minister, oklamala dôchodov hneď dvakrát. Jej predseda Boris Kollár totiž podpísal s Jednotou dôchodcov na Slovensku  memorandum o porozumení a vzájomnej spolupráci, v ktorom im sľúbil 13. dôchodky. Tie sľúbil dôchodcom aj pred voľbami. Výsledok? Boris Kollár dôchodcov o 13. dôchodky jednoducho obral. 

Táto vláda každým dňom ukazuje, ako jej na ľuďoch nezáleží. Pod rúškom koronakrízy im postupne berie všetky sociálne výhody a hádže im omrvinky. Zobrali rodičom a deťom obedy zadarmo, seniorov okradli na dôchodkoch, pracujúcim zobrali minimálnu mzdu, ktorá im právom náleží. Absolútne nezvládajú situáciu spôsobenú pandémiou, zamestnávatelia a SZČO necítia reálnu pomoc, ľudia prichádzajú o prácu, rodiny sa zadlžujú a vláda? Tá sa len háda, vymýšľa nepotrebné opatrenia a každým dňom dokazuje, ako jej na občanoch tejto krajiny nezáleží. Ak to takto pôjde ďalej, do ulíc by nemali ísť iba odborári, kričať by mali všetci. Mladí, starší či živnostníci. Skôr ako im táto vláda vezme všetky sociálne vymženosti, ktoré sa podarilo za posledné roky pre ľudí presadiť.



Zdroj: https://www.facebook.com/889169094587556/photos/a.889180197919779/1591720690999056/