Povedzme si to na rovinu

29.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Ten pán, čo dnes strašil Slovensko tvrdými opatreniami, nie je líder, ale politická troska. 

1. Nevyžaruje z neho rozhodnosť, autorita, morálna sila. Stojí tam ako starý neúspešný klaun, ktorý kedysi vedel ľudí zabávať infantilnými cirkusovými číslami - no na ktorých sa už dnes nikto nesmeje. A on nič iné nevie.

2. Ak by tam dnes stál líder, možno by sme chceli veriť, že to so Slovenskom myslí dobre. Ale Igorovi Matovičovi už neverí nikto. 

3. Od rána do večera všetkých iba uráža, vnáša do spoločnosti tony nenávisti, neustále vyplakáva, hrá sa na utlocitnú kvetinku, ktorej stále len niekto ubližuje - opakujem, toto nie je líder, ale malý chlapec na pieskovisku, ktorý mrnčí, pretože mu niekto zobral formičky a on nevie, čo s tým. 

4. Šmahom ruky zareže šport, šmahom druhej ruky zareže kultúru a z vačku už vyťahuje ďalšie morové rany, ktoré môžeme očakávať - o pár dní tu vyhlási núdzový stav a získa nad Slovenskom diktátorské právomoci. Žiadne práva, žiadne slobody. 

5. Ešte raz - ak by tam stál líder, človek by v prípade pandémie uvažoval nad tým, že to chce špeciálne opatrenia. Ale keď vidíte tohto psychicky nevyrovnaného pána, ktorý nenávidí všetkých naokolo, prvé, čo vám napadne, keď sa povie núdzový stav, je politická čistka, tresty, zatváranie, policajný štát a prenasledovanie všetkých, kto kritizujú naše rozmaznané knieža. 

6. Tento pán nedokáže zvládnuť ani bežný demokratický proces - núdzový stav v jeho rukách je stav najvyššieho ohrozenia pre Slovákov. Toto zaváňa totalitou. Existuje vážna obava, že Igor Matovič nechce bojovať proti pandémii - on ju len zneužíva ako zámienku na to, aby oberal ľudí o slobodu.  

7. Ľudia, ktorí sa od prvého dňa vo vláde vyhrážajú svojim kritikom, politizujú políciu, hejtujú súdy, urválkujú prokuratúru - títo ľudia majú disponovať neobmedzenou mocou? Naposledy premiér Matovič využil "lockdown" na to, aby poslal manželku vybavovať 200-tisícovú zmenku do Arcy - na čo núdzové opatrenia využije tentoraz?

8. Slovensko čelí dvom katastrofám naraz. Pandémii a Matovičovi. Jedno je horšie než druhé. A keď pôsobia spoločne, je to diabolská kombinácia. 

9. Na tlačovej konferencii tam dnes večer stál zlomený a frustrovaný človek, ktorý za pol roka stratil úctu väčšiny svojich voličov - u zvyšku Slovenska úctu ani nikdy nemal. 

10. Politická troska, ktorá nedokáže vysvetliť miliónové kšefty svojej manželky. Politická troska, z ktorej sa smeje celá Európa, pretože si ani len diplomovku nevedel napísať bez toho, aby podvádzal.

11. Politická troska, ktorá riadi krajinu statusmi a fotkamu hrncov. Troska, ktorá fekálne nadáva svojim vlastným občanom - za vlastné zlyhania, za vlastnú neschopnosť. 

12. Nie, pán premiér, nemáme k vám žiadnu dôveru. Darmo hovoríte o zodpovednosti - vy ste jej pravým opakom. Ľudia vás majú plné zuby. A jediné, čo sa vám za tých pár mesiacov podarilo, je svetový rekord v strate dôvery - prepad o 16%. To tak rýchlo nedal ani Kiska. Gratulujem. 

13. Ak niekto nedorástol na lídra, núdzové právomoci v jeho rukách môžu viesť k riziku diktatúry. A ľudia sa budú brániť - pretože dospelí ľudia nedokážu slepo plniť pokyny predsedu vlády, ktorý sa mentálne zastavil na úrovni 11-ročného chlapca. 

14. Je len jediný spôsob, ako vrátiť Slovákom dôveru vo vládnu moc a morálnu autoritu štátu. Jediný spôsob, ako zvládnuť koronakrízu - predseda vlády Igor Matovič musí odstúpiť. Hneď. 

15. Poplačte si pred kamerou, pán predseda vlády, poľutujte sa, ponadávajte si, zasmoklite. Ešte raz, naposledy... A potom už prosím ťahajte kade ľahšie. Slovensko potrebuje do ťažkých časov lídra. Nie smutného vyčerpaného klauna.   

Pán Matovič, stačilo. Zbaviť covidu nás neviete, tak nás zbavte aspoň seba samého. Slovensku sa bez hnusoby uľaví. Dovi-dopo.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2751256861779542