Realitu treba nazvať pravým menom!

26.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Strana SMER – SD rozhodne nesúhlasí s dnešným rozhodnutím vlády SR, ktorá vykuchala zákon o 13. dôchodku a novými podmienkami pripravila dôchodcov o viac ako 280 miliónov eur. Zatiaľ čo podľa schváleného zákona o 13. dôchodku z februára tohto roku mal každý dôchodca dostať spravodlivo sumu priemerného dôchodku vo výške 460 eur, súčasná vláda  pripravila návrh, ktorý pripraví každého dôchodcu priemerne o  260 eur.

Je klamstvom v priamom prenose, ak vláda I. Matoviča si dovoľuje ďalej hovoriť o tom, že dá slovenských dôchodcom 13. dôchodok. Po týchto obrovských škrtoch oproti pôvodnému návrhu, je použitie pojmu 13. dôchodku v súvislosti s poskytnutou dávkou pre dôchodcov hrubým zavádzaním slovenskej verejnosti a slovnou ekvilibristikou. 

V priebehu krátkeho času sa opakovane ukazuje pravá tvár údajne sociálne orientovanej strany Sme rodina. Okrem dnešného zrušenia 13. dôchodkov sme boli  začiatkom týždňa svedkami arogantného správania sa ministra práce M. Krajniak vo vzťahu k zástupcom zamestnancov. Výsledkom toho je dnešné jednostranné rozhodnutie vlády SR, že minimálna mzda na Slovensku sa zvýši na 623 eur, aj keď podľa zákona o mzdovom automate mala byť výška minimálnej mzdy na budúci rok aspoň vo výške 656 eur. Takže armáda zamestnancov v najnižšej príjmovej skupine kvôli antisociálnemu správaniu sa súčasnej vlády príde o 33 eur mesačne.

Ako uviedol podpredseda strany SMER-SD a exminister financií Ladislav Kamenický: „Za pol roka fungovania vlády I. Matoviča musí byť každému občanovi jasné, že sériou svojich antisociálnym opatrení dochádza k deštrukcii sociálneho štátu a flagrantnému porušeniu predvolebných sľubov a ubezpečení, že sa na sociálne výhody občanov nebude siahať.“



Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/4566099963429957