Slovenskom otriasol škandál v košickej nemocnici

26.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

 Teraz som sa o tom dozvedel a neveriacky krútim hlavou. Ak sa to potvrdí, musia padať hlavy. 

1. Mladej mamičke sa tesne pred pôrodom vyhrážali, že ju nezoberú na príjem, ak nepodstúpi test na Covid. 

2. Zároveň sa jej vyhrážali, že je odoberú dieťa a dajú ho na 10 dní do izolácie od matky. Dokonca bola na pôrodnú sálu privolaná polícia, aby riešila domnelý priestupok matky, ktorá sa nedala testovať. 

3. Matovičova vláda vytvorila v spoločnosti takú mieru paniky a nenávisti, že už sa k ľuďom správajú ako gestapáci. Toto je cez všetky čiary! 

4. Kde je minister zdravotníctva? Okamžite by mal vyvodiť zodpovednosť a odstúpiť! Toto je pomyselná posledná kvapka!

5. Aké odoberanie dieťaťa, preboha?! Aké izolovanie matky? Aké odmietnutie lekárskeho zákroku? Aké vyhrážanie sa?! Ako vôbec takto surovo môžu pristupovať k prvorodičke? Čo má toto znamenať? 

6. Toto sú také neuveriteľné zásahy do slobody občana, do práv matky a do práv dieťaťa, že takéto niečo si nedovoľovali ani nacisti v 30.rokoch. 

7. Keby na mieste nebola právna zástupkyňa mladej prvorodičky, kto vie, ako by to dopadlo. Našťastie, právničke sa podarilo mamičku ochrániť a nemocnica od svojej šikany ustúpila. 

8. Ale tá pachuť ostáva. Oni už vstupujú do tých najintímnejších sfér, ohrozujú rodinu, ohrozujú detičky. Ak už im nie sú sväté ani práva matky, čo budú páchať ďalej? 

9. Rútime sa do totality a za všetko môže Matovičova vláda, ktorá robí z ľudí bez testu triednych nepriateľov. Ak sa nechceš testovať, treba ťa zbaviť všetkých práv. Ešte aj dieťa ti odoberieme! 

10. Už len čakám, kedy ľuďom bez testu dajú povinnosť nosiť žltú hviezdu na kabáte. 

11. Podľa informácií, ktoré právnička uverejnila na sociálnej sieti, o prípad sa už zaujíma aj detská ombudsmanka a pevne verím, že na košickú nemocnicu pôjde zo strany poškodenej žaloba. Právna zástupkyňa zjavne vie, čo má robiť. Statočná žena.

12. Ešte raz opakujem - aj v núdzovom stave ľudia majú svoje práva. Nebojte sa za ne bojovať. Prípad z Košíc ukázal, že aj nad totalitnou mašinériou sa dá vyhrať. 

13. Musíme na tieto prípady upozorňovať, musíme na vládu politicky tlačiť. Hľadáme právne cesty, ako napadnúť šikanózne opatrenia zo strany vlády, ktorá sa ľuďom vyhráža vyhladovaním, ak nepôjdu na test. Robíme, čo sa dá. 

14. Ale je krásne vidieť, ako sa ľudia dokážu brániť - mladej mamičke Jane a jej právnej zástupkyni patrí úcta a vďaka! Je to veľká vzpruha pre všetkých!

15. Odoberanie detí matkám - tu už končia všetky žarty. Horší ako covid je vírus neľudskosti, a ten sa kvôli šialenej vláde šíri rýchlejšie ako sama pandémia



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2778366215735273