SMER – SD podporí odvolanie I. Matoviča

27.09.2022 Články Články

Bez podmienky predčasných volieb však pôjde len o lacné divadlo bez úžitku.

Včera podpredseda strany HLAS – SD E. Tomáš verejne priznal, že nemajú žiadnu dohodu so stranou SaS o predčasných parlamentných voľbách. Podľa SMERU – SD sú jediným východiskom z hlbokej ústavnej, vládnej a spoločenskej krízy.

SMER – SD odmietol pôvodnú predstavu SaS, aby návrh na odvolanie I. Matoviča bez akejkoľvek podmienky predčasných volieb podpísali len poslanci za SMER – SD a nezaradení poslanci okolo P. Pellegriniho s tým, že výsledkom odvolania bude návrat SaS do vládnej koalície a pokračovanie vládnej agónie až do marca 2024.

SMER – SD bojuje za predčasné voľby a neželá si návrat SaS, ktorá nesie rovnakú mieru zodpovednosti za tragický vývoj na Slovensku.


Privítali by sme ako najsilnejšia parlamentná opozičná strana informáciu od našich kolegov v HLASE – SD, či odvolávanie I. Matoviča iniciované R. Sulíkom v spolupráci s P. Pellegrinim je len výsledkom nepochopenia politickej reality, alebo pokusom HLASU – SD zabezpečiť si povolebnú spoluprácu s liberálnymi stranami.

Samotné odvolanie I. Matoviča bez predčasných volieb nič nevyrieši. Nebude ani chlieb lacnejší, ani sa nezmení vládna mizéria predstavovaná najmä premiérom E. Hegerom.

SMER - SD podporí odvolávanie I. Matoviča všetkými 27 hlasmi, hoci samotné odvolávanie v NR SR bude len nechutným divadlom bez užitočného konca.



Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/pfbid0towPBMXe5GBS5Dxh8kkWcQqw9o6Vy6hooWjsKoTSfGh5XbVfpVtKz1w7jeg8tDG8l