SMER – SSD zvoláva mimoriadnu schôdzu k ovplyvňovaniu volieb!

07.06.2023 Články Články

Strana SMER – slovenská sociálna demokracia podala návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR), na ktorej sa chce venovať prípadnému neoprávnenému ovplyvňovaniu volieb do NR SR, ktoré sa budú konať 30. septembra 2023. Okrem poslancov strany SMER – SSD sa pod návrh podpísali aj nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu.

„Niekto poslal v apríli tohto roka zo Slovenska skupinu 21 ľudí, z toho asi 15 – 16 boli predstavitelia štátnych orgánov. Komunikovali s vysokými predstaviteľmi EÚ, boli u pani Jourovej a boli aj v centrále NATO a žiadali o intervenciu proti slovenskej opozícii, ktorá vraj preto, že začína mať prevahu, je nebezpečná pre Slovensko,“ konštatoval Robert Fico, predseda strany SMER – SSD a dodal, že aj samotná NR SR by mala dbať na to, aby boli maximálne využité všetky prostriedky na zistenie toho, kto bol za celú akciu v Bruseli zodpovedný.

V predloženom návrhu Uznesenia NR SR dôrazne pripomína, že Slovenská republika je podľa článku 1 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky zvrchovaný, demokratický a právny štát a zároveň odmieta všetky formy neoprávneného zasahovania do suverénnych vnútorných záležitostí Slovenskej republiky a neoprávneného ovplyvňovania volieb do NR SR, ktoré sa budú konať 30. septembra 2023.

Je zrejmé, že sú tu ľudia, ktorí očakávajú, že by mohlo dôjsť k pomoci zo strany medzinárodných inštitúcií v nasledujúcich voľbách. Dôkaz o tom, že sa má realizovať cielená kampaň namierená proti opozícii, dokazuje iniciatíva NATO, keď v máji 2023 vyhlasuje verejnú súťaž na mediálnu kampaň na Slovensku s názvom Why Ukrajine matters, teda Prečo na Ukrajine záleží? 

„Táto kampaň na Slovensku, ktorá má byť financovaná Severoatlantickou alianciou, sa má špeciálne sústrediť na občanov Slovenska vo veku 25 až 34 rokov a 55 až 65 rokov so stredoškolským vzdelaním žijúcich mimo Bratislavy, lebo tí najviac kritizujú pokračujúcu vojenskú pomoc Ukrajine,“ upresnil Robert Fico.

V závere Uznesenia NR SR preto dôrazne žiada NATO, aby skrytou mediálnou kampaňou nevstupovalo do súťaženia politických strán pred parlamentnými voľbami, aby vyhlásenú verejnú súťaž (RFP 2023-60745) na uvedenú mediálnu kampaň zrušilo a aby akúkoľvek informačnú kampaň na podporu členstva SR v NATO organizovalo až po konaní parlamentných volieb a aby sa táto kampaň viedla priamo pod symbolmi NATO. 

NR SR zároveň dôrazne žiada Veľvyslanectvo USA v Slovenskej republike, aby sa zdržalo akýchkoľvek zásahov do priebehu predvolebnej kampane na území SR a okamžite ukončilo bilboardovú kampaň hrubo zasahujúcu do vnútorných záležitostí SR.



Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/pfbid0dtUtPt1LS9Bzkks8hVsz6zeP3Cuzz84pZSE3FwssZj2fvd9p1b7CvcKV1yww5F4Yl