Snažia sa nás presvedčiť, že 11. september je dňom amerických obetí. Nie je to pravda.

11.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Áno, po teroristickom útoku v roku 2001 zahynulo v USA približne tri tisíc nevinných ľudí a každému je ich ľúto. Česť ich pamiatke.

2. Ale to nič nemení na tom, že 11. september je vo svete symbolom niečoho iného - je symbolom státisícov nevinných ľudí, ktorí nezomierali v Amerike, ale kvôli Amerike.

3. Spomeňte si na iný 11. september - v roku 1973. Americké tajné služby pomohli odstrániť demokraticky zvoleného ľavicového prezidenta Salvadora Allendeho v Čile. Kruto a krvavo.

4. Allende počas prevratu zomrel. Dodnes je jedným z najsilnejších symbolov ľavicového hnutia po celom svete. Áno, tí najväčší americkí demokrati pomohli zlikvidovať demokratickú vládu - lebo bola ľavicová. V ten smutný tragický 11. september 1973.

5. V Čile nastúpila vláda teroru, na štadiónoch mučili ľudí, odsekávali im ruky, neľudsky ich vraždili. Tisíce. Kvôli Američanom, ktorí nedokázali tolerovať demokraticky zvolenú vládu a namiesto nej dosadili do Čile fašistické monštum, generála Pinocheta.

6. Spomeňte si na rok 2001, čo nasledovalo po 11. septembri. Prakticky okamžite vojna v Afganistane, kde zomierali nevinní ľudia. V státisícoch. Amerika sa mstila. Zvrátenému talibanskému režimu, ktorý ale teroristov na USA neposlal. Mimochodom, dnes si Američania s Talibancami v tom istom Afganistane podávajú ruky...

7. Je zaujímavé, že na obete americkej vojny nikto nespomína so slzami v očiach - ľúto nám smie byť predsa len obetí v New Yorku.

8. Spomeňte si na rok 2003, keď Američania pod zámienkou teroristického útoku z 11. septembra vpadli do Iraku. Vraj vojna proti teroru. V skutočnosti teror priniesla do Iraku americká armáda. Táto strašná vojna má na svedomí, podľa niektorých odhadov, až jeden a pol milióna obetí.

9. Pritom Irak nemal s 11. septembrom nič spoločné - bol to sekulárny režim, ktorý držal islamistov na uzde. Ešte raz - vyše milióna obetí strašnej irackej vojny.

10. Áno, aj toto sú obete 11. septembra a jeho dozvukov. Sú to obete nespravodlivých a agresívnych amerických vojen.

11. Prepáčte, ale v dnešný deň nedokážem smútiť výlučne za americkými obeťami teroristického útoku. Opakujem - je mi ich ľúto. Dodnes sa o tom točia filmy, dodnes všetci spomínajú.

12. Ale akosi prirýchlo sme zabudli na všetky ostatné obete 11. septembra. Na státisíce Iračanov či Afgáncov. Na všetkých Čilanov, ktorých umučli kvôli americkým tajným službám.

13. Na všetky obete vojen, ktoré spôsobili Spojené štáty americké, lebo si z útoku na dvojičky v New Yorku urobili zámienku pre ďalšie krviprelievanie. V mene slobody, demokracie a vojny proti teroru.

14. Nie je antiamerikanizmus, ak poviete pravdu o 11. septembri. Majme úctu k nevinným obetiam v Iraku, v Afganistane, v Čile a ďalších krajinách na Blízkom východe, ktorých stabilitu zničila vojna v Iraku - dodnes kvôli tomu umierajú ľudia. Zaslúžia si pravdu.

15. Jedenásty september - deň, kedy treba odsúdiť americké vojny, okupáciu Iraku, zvrhnutie demokratickej vlády v Čile a všetky obete vojnových štváčov a teroru. Majme úctu ku všetkým nevinným obetiam, nie len tým, ktoré podsúva propaganda.

Mier!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2734348053470423