Spojené štáty americké sú celému svetu na smiech

19.08.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Po Afganistane ich už nikto nemôže brať vážne. A český prezident Miloš Zeman položil zásadnú otázku - aký ešte zmysel má vôbec NATO? 

1. V dejinách sa to deje bežne. Jedna mocnosť upadá, iné nastupujú. Stalo sa to Rímskej ríši, stalo sa to Portugalsku, Španielsku, Francúzsku aj Británii. 

2. Dnes sa to deje USA. Tým, že žijeme v televíznej dobe, vidí to celý svet v priamom prenose a chytá sa pred telkami za brucho. 

3. Ten pohľad, ako najmodernejšia armáda sveta zbabelo prchá pred bradatými ujcami s kalašnikovmi na koňoch, na ten sa v učebniciach dejepisu bude ešte dlho spomínať. Mne teda statočne trhá kútikmi. 

4. Všetci americkí mopslíkovia po celom svete teraz zúfalo kňučia. A zúrivo vrčia na každého, kto sa smeje z ich potupeného pána. Pozrite si tie uplakané tváre Korčoka, Naďa či Čaputovej - to je kráľovský pohľad. 

5. Dnes už aj malé deti vidia, že USA sú upadajúca degenerovaná veľmoc, ktorá sa konským tempom rúti na smetisko dejín. Krajina v rozklade, obrovské sociálne rozdiely, spoločnosť dva milimetre od občianskej vojny. 

6. Mieru chudoby majú na úrovni Botswany a Namíbie, a to sú jednou z najbohatších krajín sveta. Getá, zločiny, oligarchia, nerovnosť. Pred pár mesiacmi im ľudia zdemolovali Kapitol. Tá krajina je v dezolátnom stave. 

7. A teraz ich ešte vymlátia kočovníci z Afganistanu. To je ešte väčší trapas než pred 50 rokmi vo Vietname - Vietkong mal predsa len podporu Číny či Sovietskeho zväzu, kým Taliban bol kompletne izolovaný. 

8. Pár dní po tom, čo z Afghanistanu odišli americkí vojaci sa krajiny zmocnil Taliban. Len si predstavte, čo nastane v Iraku, odkiaľ sú Američania takisto na odchode. 

9. V skutočnosti rozmlátili dve funkčné krajiny, ktoré sa nám nemuseli páčiť - ale neumierali tam ľudia v státisícoch. A potom tam došli americké stíhačky, rozmlátili to tam a zomrelo kvôli nim vyše milióna ľudí. A výsledok je, že džihádizmus je ešte silnejší než predtým. Gratulujeme. Nech žije Pentagón!

10. Ale nerobme si ilúzie o Bidenovi. On neprchá z Iraku a Afganistanu, pretože je osvietený vládca a chce sa venovať tomu, čomu sa má venovať - sociálnej záchrane vlastného národa. Kiež by to tak bolo. 

11. Nie, on chce presunúť americkú armádu z Blízkeho východu, aby ju mohol vo väčšej sile nasadiť tam, kde Amerike vyrástla najväčšia konkurencia - vo východnej Ázii. Amerika sa dnes najviac bojí Číny, preto tieto vojenské manévre. 

12. V skutočnosti ale každý vidí, že éra Ameriky je definitívne preč. Dopredu sa derie Čína a Rusko. Amerika už nemá čo ponúknuť. Už majú toho ich mentorovania všetci plné zuby - kopú do Ruska, kopú do Číny, kopú do Kuby, kopú do Venezuely. 

13. V skutočnosti žiadna z týchto krajín nikomu neubližuje - zato Amerika áno. Desaťročia vedie vojny v mene ľudských práv a výsledkom sú akurát tak spustošené krajiny a milióny mŕtvych. Hej, hej, mŕtvolám už nikto ľudské práva zobrať nemôže. 

14. Noam Chomsky raz vyhlásil, že všetci americkí prezidenti po druhej svetovej vojne sú vojnoví zločinci. Mnohí intelektuáli vo svete sa zhodujú, že USA sú v skutočnosti darebácky štát. Čo myslíte, je to tak? 

15. Nenechajme servilných Korčokov a Naďov, aby nás stiahli spolu s nimi. Idú dolu. Raketovým tempom padajú ku dnu. Degenerujú. Zahnívajú. My musíme ísť vlastnou cestou - cestou národných záujmov, rešpektu k iným, cestou priateľstva a mieru. 

Dosť bolo amerických vojen. Dosť bolo rusofóbie. Dosť bolo vojnového štvania. Po výprasku v Iraku a v Afganistane už Ameriku môže brať vážne akurát tak Mrs. Susan Caputova, ktorá je za to platená. 

Bye-bye, Yankee. Go home



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3031996573705568