Stanovisko klubu poslancov NR SR za SMER – sociálnu demokraciu

23.07.2021 Články Články

V tomto okamihu zasadá klub poslancov NR SR za SMER – SD a rozhoduje o postupe na dnešnej schôdzi NR SR. Klub podporuje všetky zákonné protesty proti nezmyselným  protipandemickým vládnym opatreniam a diskriminácii ľudí. Klub zdôrazňuje všetky medzinárodné právne predpisy, ktoré zakazujú, aby bol ktokoľvek akýmkoľvek spôsobom nútený k očkovaniu a rovnako odmieta akúkoľvek diskrimináciu z dôvodu, že občan sa rozhodne očkovanie nepodstúpiť. 

 SMER – SD už raz na ÚS SR pozastavil účinnosť vyhlášky, ktorá nezaočkovaným osobám ukladá po príchode na územie SR povinnú karanténu 14 dní. Vláda hrubo ignoruje ÚS SR a vysmieva sa ľuďom, ak opätovne schválila rovnakú diskriminačnú vyhlášku. Aj tú sme ako poslanci za SMER napadli na ÚS SR a čakáme každým dňom rozhodnutie o pozastavení jej účinnosti.

 Dnes bude celý klub SMERU-SD hlasovať PROTI vládnemu návrhu zákona, ktorý zavádza diskrimináciu a segreguje slobodných ľudí na základe očkovania. Vládny návrh zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia je úplný nezmysel, pretože v podstate prináša na Slovensko tretiu vlnu COVID -19. Plne zaočkované osoby môžu prenášať COVID – 19 a je preto nepochopiteľné, prečo majú byť bez obmedzení; a zdraví ľudia, ktorí očkovanie odmietajú, majú podstupovať vážne obmedzenia. 

 Pozývame Vás 1. septembra na národný protest proti vláde.




Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/6151582471548357