Takto sa robí štátna propaganda

09.12.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Zamestnanec Ministerstva zdravotníctva SR Martin Pavelka napíše štúdiu o slovenskom celoplošnom testovaní, v ktorej sa objaví aj zopár anglických mien. 

2. Medzi autormi sa objavuje - sadnite si - aj slovenský minister zdravotníctva Marek Krajčí a Matovičov hlavný poradca Pavol Jarčuška.

3. Na túto štúdiu, ktorej autorstvo je z podstatnej časti tvorené Matovičovými podriadenými, sa potom odvoláva sám Igor Matovič a tvári sa, že zo zahraničia ho chvália za celoplošné testovanie. 

4. Štúdia navyše neprešla recenzným konaním, čiže je to zatiaľ len vedecký nedorobok. A aj v tejto štúdii sa jasne píše, že neexistuje spôsob, ako určiť, či za krátkodobým znížením pandémie stojí testovanie alebo lockdown. 

5. Britský Guardian z toho urobil bulvárny titulok a Matovič to už zase hrá na atómovú bombu. Len pripomínam, že v článku sa zdôrazňuje, že podľa iných vedcov ako je napríklad Dr. Alexander Edwards, len ťažko možno pripisovať úspechy celoplošnému testovaniu. 

6. Celé to vyzerá na trápnu marketingovú bublinu zamestnancov rezortu zdravotníctva a Matovičových priamych poskokov. Oháňať sa štúdiou, ktorú z podstatnej časti vytvárali jeho podriadení a dokonca sám minister za OĽaNO, je fail roka. 

7.  Matovič už pôsobí ako Glum z Pána prsteňov, ktorý bol posadnutý magickým prsteňom, stískal ho a hovoril - môj milášik. 

8. Ktovie či takto isto náš trnavský Glum nezviera v ručičke špajchlu do nosa - testíky sú jeho milášik. Zakrývať Guardianom duševnú chorobu je naozaj originálne. 

9. Všimnite si, ako štátnu propagandu preberajú aj korporátne médiá. Bez náznaku kritiky. Všade titulky, ako Matoviča chvália zo zahraničia. Im vôbec nepríde čudné, že štúdiu si z veľkej časti napísali sami tí, čo sa ňou pýšia.  

10. A ešte útočia na kritikov. Toto je ďalší prípad. Najsmiešnejší Matovičov trol Ladislav Bariak z Aktualít.Sk napísal nenávistný článok o iniciátorovi protestnej akcie, pri ktorej chcú reštaurácie a fitnescentrá otvárať prevádzky. 

11. Vraj tento pán zdieľal na sieti Ľuboša Blahu a na proteste 17. novembra pochválil, že Robert Fico sa nebojí ísť medzi ľudí - na rozdiel od Matoviča! No chápete - čo si to dovolil! Muselo ho stvoriť samo peklo! 

12. Ak niekto zdieľa Blahu a nekope do Fica, nemôže bojovať za gastro! Nemôže byť zúfalý z toho, ako Matovič likviduje ekonomiku! Nemôže kritizovať vládu za to, ako málo pomáha! Zdieľať Blahu je predsa zločin proti ľudskosti!

13. A aby to nepôsobilo jednostranne, Bariak dá vo svojom článku priestor aj pre ministra vnútra Mikulca a ministra obrany Naďa - dvoch politikov OĽaNO, ktorí si úplne nečakane takisto kopli do iniciatívy Bojujeme za naše gastro. Sledujete tú Bariakovu vyváženosť?

14. Takto nefunguje slobodná žurnalistika, ale totalitná propaganda. Vymýšľajú si chválu na seba a jednostranne útočia na kritikov. Proste klamstvo za klamstvom.

15. Matovičovi nepomôže ani Pavelka, ani Bariak, ani žiadna lacná propaganda. Ľudia už majú jeho lží plné zuby. Ako hovoril Abraham Lincoln: „Môžete klamať svojim počínaním niektorých ľudí nejaký čas, niektorých dokonca po celý čas, ale nikdy nie všetkých po celý čas.“



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2822519707986590