Už sme si zvykli, že táto vláda je nekompetentná

05.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Ale to, čo mi vadí najviac, je tá surovosť a arogancia, s akou hľadia na Slovákov - a osobitne ma to uráža, keď vidím, ako predstavitelia OĽaNO zneužívajú kresťanskú vieru na to, aby šírili tú najprízemnejšiu nenávisť. 

1. Minister financií Eduard Heger z OĽaNO dnes konečne zverejnil Plán obnovy. Namiesto toho, aby sa ospravedlnil, že v lete neboli žiadne verejné diskusie, on bezočivo útočil na opozíciu. 

2. Namiesto toho, aby sa poďakoval za to, že sme prispeli našimi vlastnými návrhmi, on ako vždy zvaľoval vinu za svoju neschopnosť na Smer a Roberta Fica - zjavne sa ešte neprebudil a po vyše polroku pri moci si ešte stále myslí, že niekoho zaujíma jeho "lebofico". 

3. Keď sa ho pýtali na to, prečo neboli celé leto verejné konferencie, ktoré sľuboval premiér Matovič, tak arogantne odpovedal, že diskusia bude prebiehať na koaličnej rade, kde sú aj iné názory - a vraj "takto má vyzerať poctivá diskusia". On si asi fakt myslí, že demokracia funguje ako inkvizičný tribunál. 

4. Títo ľudia sa jednoducho správajú, akoby cestovali v čase a pristáli do 21.storočia priamo z temného stredoveku. Ich nezaujíma názor ľudí, oni nevedia prijať oponentúru, oni nenávidia opozíciu. Ak máš iný názor, treba ťa upáliť. 

5. Spomínam si na jeden rozhovor predstaviteľov OĽaNO s istou náboženskou televíziou. Sedeli tam minister Heger, minister Krajčí a poslanec Vašečka. A pýtali sa ich, či je správne mať za partnerku ateistku. 

6. Dodnes mi brní v ušiach odpoveď ministra Hegera. Lepšiu by nedal ani Juan de Torquemada. On pateticky vystríhal pred vzťahom s neveriacou, pretože to veriacich ľudí "ochudobňuje". Nemôžeš sa zaľúbiť do ateistky - to sa proste nesmie! Ešte raz - v 21.storočí tu niekto šíri náboženskú nenávisť a odpor voči neveriacim. 

7. Prepáčte, ale pevne verím, že žijeme v sekulárnom štáte, kde si nebudeme navzájom vyberať nevesty podľa toho, akého sú vierovyznania. A nebudeme sa nenávidieť na základe viery. A nebudeme tolerovať fanatických ministrov, ktorí rozdúchavajú náboženskú nenávisť ešte aj v takej intímnej oblasti ako je partnerský vzťah. Prepánakráľa.

8. Ja som si ako ateista zobral ženu, ktorá verí v Boha. Výrazom môjho rešpektu k jej viere bolo to, že som si ju zobral v kostole a nijako zo mňa neubudlo. A nikdy by mi nenapadlo, že by sme sa mali ľúbiť menej iba preto, že jeden z nás verí v Boha a druhý nie. Slová ministra Hegera ma urážajú. Ako človeka.  

9. Uráža ma fundamentalistický pohľad na svet, ktorý cítiť od ministrov OĽaNO. Nenávidia ateistov. Nenávidia opozíciu. Nenávidia všetkých, kto nie sú ako oni. A keď im náhodou vytkneš, že neplnia termíny pri obrovskom miliardovom Pláne obnovy, tak ťa ešte osočujú a šíria blen. 

10. Oni tu systematicky ničia demokraciu a zavádzajú stredovek. Už len čakám, kedy začnú upaľovať ľavičiarov, lebo sme si dovolili mať iný názor. 

11. Oháňajú sa kresťanskou láskou, ale aj tým najbezbrannejším tvorom, malým deťom, idú brať obedy zadarmo, ktoré sme im dali. Toto je tá láska k blížnemu? 

12. Oháňajú sa kresťanskou láskou, no v koalícii sedia s chlapom, čo  obháňa transsexuálov, s iným chlapom, čo by najradšej všetko premenil na trhový vzťah, s ďalším chlapom, ktorého si mafia dávala za vzor - skrátka s výkladnými skriňami "hriechu". Ale to nevadí - problémom sú predsa obedy pre deti! 

13. Nech si prečítajú novú encykliku pápeža a zistia, čo si myslí ich najvyšší duchovný o voľnom trhu a kapitalizme. Pochopia, že sedieť v jednej vláde s neoliberálmi ako Sulík je ďaleko ťažší hriech ako mať za frajerku ateistku. 

14. Milý pán Heger, máte to popletené. Výrazom kresťanskej lásky nie je šírenie nenávisti voči Robertovi Ficovi. Výrazom kresťanskej lásky nie je šírenie nenávisti voči ateistom. Výrazom kresťanskej lásky nie sú neoliberálne reformy. A výrazom kresťanskej lásky nie je oberanie detí o obedy zadarmo. 

15. Vy nemáte so skutočnou kresťanskou láskou nič spoločné. Vy sa ňou len zakrývate, aby ste mohli šíriť tú najpudovejšiu nenávisť a rozoštvávať Slovákov. Takýto je Matovič, takýto je Heger, takéto je celé OĽaNO.

Ja vám do toho ako ateista nechcem vstupovať, drahí koaliční priatelia, ale podľa všetkých dostupných náboženských definícií vy jednoducho skončíte v pekle.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2757658917806003