Už to začína pripomínať taliansky mafiánsky seriál Chobotnica

03.06.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Ledva skončila tretia séria, už aj ide štvrtá. 

1. Slovenská verzia je smutnejša než tá klasická. Komisára Cattaniho odstránili už v jednej z prvých sérií, "samovylupli" mu oko a nafingovali samovraždu. 

2. A Dano, pardon, Tano Cariddi to dopracoval až na najvyššie miesta na prokuratúre. A zametá stopy. 

3. Kápovia prelezení vo vláde sa zľakli, že policajti začnú spievať a tak ich jedného po druhom zastrašujú a hádžu do väzby. Dnes zobrali šéfa inšpekcie Szabóa. 

4. Mimochodom, Szabó je ten chlapík, čo bol v pivnici SIS na stretnutí s prezidentkou. Pamätáte - to je ten, čo sme všetci krútili hlavou, prečo sa špičky štátu stretávajú s nejakým úradníkom. 

5. Úradník zjavne veľa vedel. A naznačil, že môže začať rozprávať. Prešlo pár dní a šup, už je aj vo väzbe. Papuče pripravené. Aj dvojposchodová posteľ, aj tepláková bunda. Eňoňuňo.

6. Takto efektívne nebezpečných svedkov nelikvidovala ani Cosa Nostra. Zuriana už zastrašili - vykopli mu dvere, dovyhrážali sa mu, spravili z neho štvanca. 

7. Dali dokonca dole šéfa tajnej služby. Každý, kto chcel spievať, ide do väzby. Dostať ich tam je najľahšia vec na svete - profesionálni udavači si niečo vymyslia a tramtaradá, ide sa za mreže. 

8. Mimoriadne vtipné sú hlavne tie zámienky. Pčolinského strčili do väzby, lebo vraj zobral úplatok 20 tisíc. Jasné, šéf tajnej služby riskuje celú kariéru kvôli dvom-trom mesačným papalášskym platom. 

9. Zhodou okolností šéf SIS Pčolinský upozornil na manipuláciu vyšetrovania, politickú likvidáciu opozície a fašistické praktiky štátu.    A Slovensko má veriť, že sedí v base kvôli 20 litrom. 

10. Pri šéfovi inšpekcie Szabóovi im už na kompletku vybuchla fantázia. Vraj zobral úplatok v podobe "spotrebnej elektroniky". Skoro mi oči vypadli, keď som to čítal. 

11. Vo vzduchu visia podozrenia, že tu žijeme Chobotnicu, že mafiáni hekli štát, že Matovič s Lipšicom tu vytvorili obludný systém likvidácie opozície... toto všetko je téma číslo jeden na Slovensku... a v tejto situácii máme veriť tomu, že chlap, čo by mohol svedčiť, ukradol kávovar a mikrovlnku. A že za to ho zobrali.

12. Dajte mu aspoň dve doživotia, prosím. A ak zobral aj toaster, ďalších 20 rokov navrch... Pri všetkej úcte, Lipšicovi už riadne kape na karbid. 

13. Len pripomínam, že ak myslia svoje obvinenia vážne, vystavili neuveriteľnej bezpečnostnej hrozbe troch najvyšších ústavných činiteľov, keď dopustili stretnutie v pivnici SIS - išlo o zjavnú kompromitáciu. Sabotáž. Ohrozenie štátu.  

14. Ako teraz hlava štátu Čaputová vysvetlí, že sa pred pár dňami pokútne v pivnici stretla s chlapom, ktorého NAKA zobrala do basy? A mal chaloš so sebou aj ukradnutý kávovar, madam prezidentka? Veď to je hanba bezpečnostných zložiek, čo sa tu deje!

15. Nezastavia sa už pred ničím. Koho zoberú zajtra? Lídrov opozície? Šéfa generálnej prokuratúry? Sudcov, čo im nejdú po ruke? Alebo ďalších policajtov, čo chcú spievať?

Na Slovensku nemáme Cattaniho, musíme si pomôcť sami. Matovičova chobotnica stratila posledné zábrany - obávam sa, že posledná séria seriálu bude plná krvi



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2969008113337748