V tých najťažších chvíľach pre Slovensko je priam neuveriteľné, koľko arogancie a cynizmu je vo vrcholových predstaviteľoch vlády

25.02.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Najnovšie to potvrdzuje tragický prípad 35-ročného slovenského vojaka Juraja Kemlágeho, ktorý zomrel na Covid v karanténnom centre vo vojenskom výcvikovom centre Lešť. 

2. Vojakovi napriek veľmi vážnemu stavu nebola poskytnutá adekvátna zdravotná starostlivosť, neposlali ho do nemocnice a jeho manželka tvrdí, že mu neboli ani predpísané antibiotiká, lebo lekárka "nemala e-recept". 

3. Vojak Juraj dostal paralén a vitamíny... a o pár dní v bolestiach zomrel. Otec dvoch detí. Takto sa stará Naďova armáda o svojich vojakov. 

4. A viete, čo je na tom najhoršie? Tá nekonečná arogancia, s ktorou reagoval na úmrtie minister obrany Jaroslav Naď. Odcitujem jeho slová: „Rozumiem emóciám pozostalej pani manželky. Ale, jednoducho, konšpirátori majú ďalšieho Lučanského. Neskutočné…“.

5. V takejto chvíli má Jaroslav Naď potrebu nielen si kopnúť do svojho zosnulého vojaka a jeho rodiny, ale aj do Milana Lučanského, ktorý zomrel vinou štátu. Mňa z toho cynizmu mrazí. Už tomu chýbalo len to, aby všetkých nazval "opicami", ako má vo zvyku.

6. Minister Naď má dosť miliónov na to, aby nakupoval americké vrtuľníky a izraelské radary, ale na to, aby sa postaral o zdravie slovenských vojakov, ktorí sa nakazili pri výcviku - na to tých pár eur nenájde.  

7. Nechajú vojaka umrieť na ubytovni, nevezmú ho do nemocnice, nedajú mu antibiotiká, neskúsia Ivermektín, nesnažia sa liečiť... Nie, oni sa na to celé vykašľú a potom zronenej manželke odkazujú, že "je neskutočné", že si vôbec otvorila ústa. A dobre že nevyhlásia aj smrť vojaka za "konšpiráciu"!

8. Predstavte si, že by teraz niekto zabil nejakého novinára a minister by si arogantne odfrkol - že pcha, zase majú médiá "ďalšieho Kuciaka". Len si to predstavte. 

9. Naď urobil to isté - akurát nie vo vzťahu k novinárovi, ale vo vzťahu k zosnulému vojakovi a policajnému generálovi. A tak to nikto nerieši. Lebo hrdinovia ako Lučanský môžu umierať. A o vojakov sa netreba starať. Celé zle. 

10. Vyslovujem úprimnú sústrasť rodine vojaka, ktorý zomrel kvôli neschopnosti tohto štátu - mrzí ma to o to viac, keď vidím tú aroganciu, ktorá toto úmrtie sprevádzala. 

11. V smutnom svetovom rebríčku v počte úmrtí na Covid je Slovensko na čele, čo svedčí o neschopnosti Matovičovej vlády. Ale keby existoval rebríček štátov podľa arogancie, s akou komunikujú otázky pandémie, tak by sme boli s Matovičom a Naďom naveky šampióni - a toto nie je otázka nulových schopností, ale nulovej morálky. 

12. Pán Naď, po takýchto necitlivých reakciách by ste mohli zvážiť, či už nestačilo - nadávať ľuďom do "opíc", kopať do Milana Lučanského a ešte aj ponižovať rodinu vlastného zosnulého vojaka... nebolo toho už dosť?



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2886371291601431