Včera sme spolu s Robertom Ficom predkladali v parlamente návrh na odvolanie Mikulca, takže som celý deň bojoval

16.06.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Ospravedlňujem sa - nestihol som sledovať nič iné. Teraz som si ráno prebehol, čo sa vlastne včera dialo a neveriacky krútim hlavou. Tak len stručne. 

2. Sudca Najvyššieho súdu rozhodol v prípade Kuciakovej vraždy, nech sa otázka, či je Kočner vinný alebo nevinný, vráti na opätovné posúdenie. 

3. Ja len, že sudca sa volá Paluda a je to bývalý politik SaS, ktorý za Sulíkovcov kandidoval do parlamentu. Aj vám tak trepoce srdiečko z toľkej dôvery v nezávislosť slovenského súdnictva?

4. Prečo vlastne rozhodoval Paluda? Nemohol rovno rozhodovať Sulík? Rovno by si dali v súdnej sieni s Kočnerom zase svoje obľúbené raňajčočky, pohrkútali, či by mu zase neprelustroval SaS-ku a tak. No nebolo by to krásne? Romantické? 

5. Ale vážne. To fakt na Slovensku neexistuje nejaký nezávislejší sudca? Aspoň o dva miligramy? Pri všetkej úcte - mne je celý Kočner ukradnutý, pôsobí ako gauner a na rozdiel od Matoviča či Sulíka som sa s ním nikdy nestretol. 

6. No veľká časť Slovenska je presvedčená, že za vraždou Kuciaka bolo čosi väčšie než nejaký provinčný rozkysnutý mafiánik. Niečo, čo malo položiť vládu Roberta Fica... Ale dobre - o tom nech rozhodne súd.  

7. Ja sa len pýtam, či Paluda je fakt to správne meno, ktoré má rozvíriť všetky pochybnosti o tom, či Kočner čelí civilizovanému súdnemu procesu, alebo verejnému lynču, lebo Tódová s Lipšicom ho už na stránkach Denníka N odsúdili, tak je teda vinný. Upáliť!

8. Sudca, čo kedysi kandidoval za vládnu stranu? Sudca, čo odsúdil opozičného poslanca za jeho výroky? Sudca, čo vyvreskoval na Roberta Fica, že by ho v zahraničí za jeho výroky odsúdili? To je ten etalón nezávislosti? 

9. A do toho hysterické vyhrážky Kolíkovej, ktorá ako ministerka spravodlivosti ešte pred rozsudkom vyvreskuje, že podá dovolanie, ak súd nerozhodne tak, ako chce ona? Toto nie je tlak na súdy? Toto je akože tá nezávislosť a slušnosť? 

10. Prepáčte, ale teraz to skôr vyzerá tak, že Kočner je len fackovací panák, ktorý je dopredu odsúdený. Už je aj tak na 20 rokov v base, je odpudivý a nesympatický, nikto nemá jediný dôvod sa ho zastať. Možno okrem Sulíka, ktorý spomína na slastné hemendexy. 

11. Ale ľudia sa potom budú pýtať: nie je toto celé len šou na zakrytie skutočnej pravdy o vražde Jána Kuciaka? Nezametá takto niekto iba stopy po skutočných vinníkoch? Stopy po "miľníku, ktorý sme dosiahli Kuciakovou vraždou", či ako to ten Matovič povedal?

12. Ja by som osobne uvítal, aby skončila tá atmosféra lynču a aby o týchto veciach rozhodovali nezávislí sudcovia, ktorí nekandidovali za vládnu stranu - asi by to vyzeralo menej ako monstrproces. Len taký môj skromný laický názor 😉

13. Milí priatelia, mimochodom, toto je ten balík s vreckovkami, ktorý som včera úplne nevinne položil na kecpult Matovičovi, keď nám, Igorko, chúďa naše, zase prepukával v plač v parlamente. V dobrom - nech si poplače, nech utrie slzy. 

14. A on tam tie vreckovky po mne zúrivo hádzal - nejaký bol chalan nervózny. On sa tam reálne zosypával. Chlap, čo iným poslancom hádzal striekačky na hlavy, nevie zniesť ani to, keď mu dobrá duša podá vreckovku - musí byť na tom veľmi zle. 

15. Včera tam vrieskal, že sme mafia! Na deň ho pustia na vychádzku a už zase všade vidí mafiu, plače, kričí, nadáva a rozpadáva sa.  

16. No nič, treba si zachovať úsmev a dobrú náladu. Chlapci končia. Všetko, čo chytia, to pobabrú. Ani len prekliaty kvet nevie ten chumaj odtrhnúť na lúke bez toho, aby neporušil zákon!

17. Dnes bojujeme ďalej - proti Matovičovi a jeho urválkom, ktorí zneužili vraždu novinára a ukradli Slovensko. Odvtedy plienia a znásilňujú spravodlivosť. 

18. Ale ich čas sa kráti. Preto tá nervozita, preto tie hysterické záchvaty. Už im to dopína. 

Srdečne pozdravujem z parlamentu, priatelia! 




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2979644982274061