Z prípadu čurillovcov čoraz viac naskakujú zimomriavky!

12.10.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Nitky zjavne vedú k špeciálnej prokuratúre a dokonca do prezidentského paláca. Z toho ide hrôza! 

1. Včera sa advokát Kubina z Dentonsu preriekol. V rozhovore pre SME uviedol, že čurillovcov nezastupoval pro bono - a teda že mu normálne komerčne platili. 

2. Len pripomínam, že Kubina je dlhoročný Lipšicov kamarát a spoločník z právnickej firmy. A pred pár mesiacmi ešte robil aj poradcu prezidentky Čaputovej. 

3. Právnická firma Dentons, v ktorej Kubina robí, patrí medzi najprestížnešie a najdrahšie advokátske kancelárie. Penta za ich služby v oblasti trestného práva zaplatila Lipšicovi štvťmilióna eur. 

4. Ale zhodou okolností si takýchto luxusných právnikov dokáže najať partia vyšetrovateľov NAKA, o ktorých poslanec Juraj Krúpa z OĽaNO v nedeľu vyhlásil toto, citujem:

"Pamätáte si, keď ich pustili z väzenia, ako odchádzali? Že išli buď na autobus, že nikto ich neprišiel zobrať, že to sú ľudia, ktorí sú poctiví. Oni nemali ani na taxi."

5. No dobre, takže Čurilla nemá desať eur na taxi, ale môže si dovoliť služby Kubinu z Dentonsu. Ups... Schválne som som sa pýtal zopár advokátov, koľko asi tak môžu stáť normálne sadzby trestných obhajcov v takýchto vychytených prípadoch.

6. Vraj je bežné, že si od vás dobrý advokát vypýta zálohu v hodnote niekoľko desiatok tisíc. Lepšie kancelárie účtujú stovky eur za hodinu. Aj keby ste sa rozkrájali, za takýto prípad advokátovi zaplatíte tisíce eur.

7. Čiže, ešte raz - Čurilla nemá desať eur na taxi a musí ísť domov MHD-čkou. Ale má tisíce až desaťtisíce eur na právnika z Dentonsu. Človek nemusí byť Hercule Poirot, aby videl, že tu niečo nehrá. 

8. Sú len dve možnosti. Čurillovci majú iné príjmy, aké vykazujú. To by otváralo podozrenia z korupcie. Alebo im dal Kubina špeciálnu zľavu a potom sa treba pýtať, prečo. Aj to otvára podozrenia z korupcie.

9. Fakticky vzaté, ak niekomu, kto môže poslúžiť mne či môjmu Lipš..., ehm, kamarátovi, štandardne neúčtujem svoje služby, môže to byť forma úplatku. Akože - niečo od teba chcem, a teda pre teba ja niečo urobím zadarmo alebo za zlomok skutočnej ceny. 

10. Ak uvážime prepojenia Kubinu, Lipšica a Čaputovej, je vo verejnom záujme zistiť, o čo Kubinovi ide. A či niekto nestráži "našich chlapcov" (Hamran) preto, aby ďalej dotyčnému slúžili. Ako je možné, že toto nikto neskúma?  

11. Pripomeňme, že kvôli čurillovcom skončil vo väzbe Milan Lučanský. Spomeňte si na rozhovor Branislava Zuriana z NAKA, ktorý potvrdil, ako sa vyšetrovatelia NAKA tešili a smiali, keď generál zomrel - vraj zdvíhali palce, že Yes!

12. Hovoríme o týchto ľuďoch. Hamranových "našich chlapcoch". O vyšetrovateľoch, ktorých legálne odpočúvali a došli na to, že si vymýšľajú obvinenia na opozíciu a spolupracujú pri falošných udaniach s mafiánmi. Je to čierne na bielom v uznesení. 

13. Z odposluchov sa dozvedáme, že čurillovci svoje prípady posielajú iba k "ich sudcom" (spomínajú Hrubalu) alebo k ich prokurátorom (Lipšic). Špecializované súdy ani prokuratúra teda zjavne nie sú nestranné a sú v tom s nimi.

14. Je logické sa pýtať, ako je možné, že ešte dodnes nemáme zdôvodnenie rozsudku krajského súdu, ktorý pustil čurillovcov z väzby. Keby ich vo väzbe sudkyne nechali, už dnes ich rozoberajú všetky médiá. Do posledného šrôbiku. V tomto prípade to nikoho netrápi. Prečo? 

15. Nikto nerieši Hrubalu, nikto nerieši Lipšica, nikto nerieši Kubinu. A nikto nerieši, odkiaľ naši "pauperizovaní proletári" z NAKA, čo nemajú na taxi, vzali tisíce až desaťtisíce na elitného advokáta.

16. Keby to bolo v prípade kohokoľvek iného, médiá by kričali, že to sa mafia stará o svojich ľudí. A že "ich ľudia" na súdoch pomáhajú "ich chlapcom" z polície. A tak. Len si predstavte, že by sa takéto stalo za nás... To by bolo čoro-moro. 

17. Ale nie - v prípade čurillovcov absurdné rozhodnutie sudkýň, ktoré ešte neráčili ani zdôvodniť, všetci berieme ako Písmo sväté. Ja len, že raz s tým odovôdnením prísť budete musieť, dámy 😉 A keďže celé Slovensko čítalo odposluchy, na ten právny surrealizmus sa už nesmierne tešíme. 

18. Strašné na tom je, že Milan Lučanský musel vo väzbe zomrieť. Dušana Kováčika, ktorého mimochodom takisto vyšetrovali čurillovci, odsúdila Záleská od Hrubalu na šialených 14 rokov. A nedala mu šancu sa ani hájiť. A to všetko len na základe výpovedí mafiánskych udavačov. 

19. V prípade čurillovcov nestačia ani odposluchy. Tam nie. Precízne zdôvodnené rozhodnutia GP ohľadom Pčolinského sú napádané od rána do večera. Ale toto divadlo, ktoré sa zohralo v prípade čurillovcov nikto nerieši. 

20. Bojí sa niekto, že by čurillovci začali spievať? A že by sa došlo na to, prečo musel Milan Lučanský zomrieť? A že by sa ukázali prepojenia na Lipšica a vyššie? Z toho fakt ide des. 

Ja len pripomínam, že "naši chlapci" čurillovci sa vrátili na NAKA, ďalej veselo vyšetrujú, čítajú si tento status a možno práve rozmýšľajú, na koho z opozície by si vymysleli ďalšie obvinenie... Už možno volajú Zemákovi, že brácho, očúvaj, toto si videl... 

Nemrazí vás z toho?



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/412952303535390