Za mega škandál s účasťou viacerých inštitúcii justičnej sféry by mala padnúť celá vláda!

15.02.2022 Články, Facebook Články, Facebook

Predstavitelia strany SMER – sociálna demokracia dnes prostredníctvom tlačovej konferencie informovali verejnosť o mega škandále, ktorý sa udial a deje v prostredí Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Úradu Špeciálnej prokuratúry, Ministerstva vnútra SR, Policajného zboru SR, Najvyššieho súdu SR a Špecializovaného trestného súdu SR. Na základe legálne získaných policajných prepisov, ktoré priniesla Generálna prokuratúra SR sa dá s plnou vážnosťou konštatovať, že medzi jednotlivými príslušníkmi vyššie spomenutých organizácií a inštitúcií sa vytvorila a pôsobí organizovaná zločinecká skupina, ktorej jasným cieľom je zničiť opozíciu a stranu SMER – SD všetkými, aj nelegálnymi prostriedkami. 

Predstavitelia strany SMER – SD sa odvolávajú na konkrétne rozhodnutie Generálnej prokuratúry SR, ktorá zamietla sťažnosť obvinených elitných vyšetrovateľov NAKA, čím ich obvinenia potvrdila. „Týmto uznesením generálna prokuratúra zamietla sťažnosti takzvaných „elitných“ vyšetrovateľov NAKA, ja ich budem nazývať elitnými zločincami v NAKA, proti uzneseniu o vznesení obvinenia, pretože Úrad inšpekčnej služby vzniesol obvinenia týmto vyšetrovateľom NAKA (Čurillovi a spol.) za to, že spáchali niekoľko trestných činov,“ konštatuje predseda strany SMER – SD Robert Fico. 

Predseda strany SMER – SD uviedol, že o pôsobení organizovanej zločineckej skupiny už po zverejnení legálnych odposluchov nemôže byť pochýb. „My dnes môžeme s plnou vážnosťou konštatovať, že na úrade NAKA pôsobí organizovaná skupina zločincov v podobe niektorých vyšetrovateľov NAKA, niektorých operatívnych policajtov, celý rad prokurátorov ÚŠP. Táto skupina od parlamentných volieb v roku 2020 manipuluje trestné konania a plní zásadnú politickú úlohu – zničiť opozíciu a Smer,“ uvádza R. Fico. 

Predstavitelia strany SMER – SD na pochybné správanie v polícii, NAKA, ÚŠP a na jednotlivých súdoch upozorňovali už dlhší čas, prakticky je to už posledný rok a pol. Podozrenia už boli natoľko silné a do očí bijúce, že vyšetrovanie spustila šéfka inšpekcie na ministerstve vnútra, Diania Santusová, ktorá zriadila vyšetrovací tím s názvom „Oblúk.“ Tento vyšetrovací tím mal odhaliť zločiny, ktoré páchali vyšetrovatelia NAKA a na nich previazané osoby z politického a justičného prostredia, preto sa rozhodli vyšetrovateľky Santusovej zbaviť, o čom sa píše v spomínaných, legálnych prepisoch odpočúvania. 

„Mali by sme ju v nedeľu spraviť, lebo by som sa potreboval venovať juniorovi,“ tvrdí v prepisoch vyšetrovateľ Ivan Guba, na čo mu jeho kolega Pavol Ďurka odpovedal: „Ju keď spravíš, tak budeš robiť domovku, prehliadku auta, prehliadku na Úrade inšpekčnej služby (...) kde jej zoberiem spis na nás,“ píše sa v prepisoch. Na jednej strane teda stál vyšetrovací tím Oblúk, ktorý odhaľoval zločiny elitných vyšetrovateľov NAKA, ktorí stáli na druhej strane. 

„Toto je taký mega škandál, ktorý nemá obdobu v moderných dejinách Slovenska a je porovnateľný len s praktikami ŠTB. Od začiatku do konca si vymýšľajú úradné záznamy, ktoré píšu v rozmedzí niekoľkých minút, inštruujú zločincov, ako Petrov alebo Zeman, ako majú utekať pred políciou, hovoria im, čo majú presne vypovedať na konkrétnych výsluchoch. Minulý týždeň sme priniesli niekoľko prepisov, ktoré jasne hovoria, že títo vyšetrovatelia nemali problém zlikvidovať nikoho, kto im stál v ceste, dokonca ani ich kolegyňu, pani Santusovú, a to len preto, lebo vyšetrovala ich zločiny,“ konštatuje R. Fico 

Predseda strany SMER – SD na adresu ministra vnútra ďalej dodáva, že bol súčasťou tejto skupiny a už od začiatku ovplyvňoval prácu polície. „Preukázali sme veľmi jasne, že do tohto boli zakomponovaní nielen vyšetrovatelia, operatívni pracovníci na NAKA, prokurátori, ale aj prezident policajného zboru a minister vnútra. Týchto dôkazov o priamej angažovanosti ministra vnútra je toľko, že za normálnych okolností by mala vláda okamžite odstúpiť. Keby toto bola normálna krajina, kde fungujú veci, museli by okamžite odstúpiť všetci, lebo toto je mega škandál, ktorý nemá v moderných dejinách Slovenska obdobu,“ konštatuje R. Fico.  

Vyšetrovatelia NAKA sa podľa zverejnených prepisov báli, že inšpekcia voči nim zakročí na základe zozbieraných dôkazov. Preto podľa prepisov uvažovali nad tým, že na inšpekciu takpovediac „udrú“ skôr a nedovolia jej zasiahnuť. „V prepisoch je uvedené, že sa vyšetrovatelia NAKA pýtali svojho kamaráta, ktorý bol novým šéfom knšpekcie, pána Scholza, či sa jeho podriadení náhodou nechystajú do práce skôr, čo by znamenalo, že idú podniknúť zásah, ktorého sa obávali. Šéf Inšpekcie Scholz im však povedal, že má informácie priamo od ministra, že nepovolil využitie žiadneho tímu, takže sa žiadny zásah ani konať nemôže. Prepisy teda priamo uvádzajú, že minister vnútra Mikulec bol do celej veci priamo zaangažovaný,“ konštatuje R. Fico

Prepisy komunikácie pokračujú ďalej. Hovorí sa v nich o tom, ako sa vyšetrovatelia NAKA rozprávali priamo o ministrovi vnútra, ktorý sa mal o situácii v polícii rozprávať aj niektorými prokurátormi ÚŠP. Podľa prepisov komunikácie je zrejmé, že vyšetrovatelia vedeli, že sa dopúšťajú zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Toto bude ródeo, takto nám to povedal aj minister, že ja viem, že to bude, že ja viem, že to bude masaker, ale že musíme ich zastaviť. Robte, čo treba,“ citoval R. Fico z prepisu Ivana Gubu.

Minister vnútra Mikulec sa mal o veciach trestných stíhaní opozície alebo svojich kolegov u inšpekcie radiť priamo aj so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom. Ten sa mal ministra pýtať, kedy približne by mal vyšetrovací tím inšpekcie zasiahnuť proti vyšetrovateľom z NAKA. „Robili vyslovene na pokyn ministra vnútra a ten robí presne na pokyn predsedu vlády,“ konštatuje R. Fico.

Predseda strany SMER – SD tvrdí, že celá filozofia zatýkania opozície a jej predstaviteľov pochádza priamo od predsedu OĽaNO a bývalého premiéra Igora Matoviča, pretože je očividne chorý človek. Svoju časť viny nesie podľa R. Fica aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá mala o všetkom vedieť už od stretnutia v budove SIS a pri tom stále kryla obvinených vyšetrovateľov NAKA, dokonca aj verejnými vyhláseniami. 

Robert Fico sa spoločne s bývalým ministrom vnútra a člen predsedníctva strany Robertom Kaliňákom domnievajú, že táto organizovaná zločinecká skupina postupne odstavuje všetkých, ktorí stoja v ceste v ich špinavých plánoch. Jedným z vrcholov ich snaženia má byť zrušenie tímu inšpekcie „Oblúk,“ len preto, aby sa mohli dostať k spisom, ktoré ich diskreditujú a zničiť ich. „Domnievame sa, že niekto chce získať všetky nahrávky a podklady, ktoré nazhromaždil vyšetrovací tím Oblúk,“ tvrdí R. Fico. „Niekto tu ukradol demokraciu a uniesol štát. Vrcholom celého tohto procesu je, že zrušili vyšetrovací tím Oblúk, ktorý vyšetroval ich trestné činy,“ uviedol na záver R. Kaliňák.




Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/248584827462027