Začal nový týždeň a ja zajtra predsedám komisii na boj proti obťažovaniu na pracovisku

02.02.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Prijemný deň, milí priatelia. Začal nový týždeň a ja zajtra predsedám komisii na boj proti obťažovaniu na pracovisku. Už je to takmer rok, čo fungujeme online a rok, kedy sa všetko zmenilo. Aj násilie a jeho rozne formy narastajú v tomto komplikovanom období žiaľ.

Ľudia sú frustrovaní, nešťastní, dochádzajú im úspory, prichádzajú o zamestnanie a získať nové je prakticky nemožné. Deti upadajú do letargie a mnohé sú na tom psychicky zle. Chýba sociálny kontakt, ale najma chýba vízia, to povestné svetielko na konci tunela, do ktorého sa ľudia dostali nepripravení a preto je pre nich veľmi ťažké zvládať túto nekončiacu ságu obmedzení, zákazov, desenia, strachu, obáv a beznádeje.

Práve v takomto období, im musia dodať energiu a nádej a víziu politici. Jednak svojim správaním a konaním a jednak opatreniami, ktoré ľuďom túto situáciu aspiň trochu uľahčia. 

A v tejto suvislosti mi napadlo, že koľkokrát za ostatné mesiace bol tak p.premiér, ministri/erky, predseda NR SR( okrem vozenia kamošiek po lekárňach) ale aj taký p.hl.hygienik medzi ľuďmi bez ochranky a šoférov? Kedy si boli vypočuť starosti v akých mnohí žijú. Že im pomaly dochádzajú aj posledné úspory, že nie je začo platiť elektrinu či plyn a asi ich odpoja lebo vlády neurobila žiadne opatrenia aby tomu zabránila, že ani vo februári nebudú mocť splácať hypotéky či spotrebné úvery a lízingy, že všetky úspory odišli na zachovanie živností, prevádzok a služieb ale bolo to vlastne zbytočné, lebo ani po Xtom testovaní ich nesmú otvoriť. Načo je nám vlastne v tomto kontexte to nekončiace testovanie, keď ani s negativnym testom nemožem nikam ísť lebo nikto nesmie nič otvoriť! 

Čo je toto za vláda, bez stratégie, bez konkrétnej reálnej pomoci pre záchranu ekonomiky, živnostníkov, zamestnancov, rodín, ĽUDÍ?! Len hapkajúca každý druhý deň ústami ministrov, ktorí už dávno nestretli obyčajného človeka s jeho starosťami nové a nové povely a zákazy. Bez vízie, bez pomoci ľudom. Bez ničoho. 

Pripomínajú otrasnú zákernú sektu, ako tam stoja pred novinármi a napriek tomu že každý z nich chce byť v telke a rozprávať, nepovedia nič, čomu by ľudia rozumeli a čo by mohli považovať za to svetielko na konci tunela.

Namiesto zodpovednosti si p.premiér robí ankety na svojej FB stránke,s množstvom smajlikov. A novinári zhovievavo mlčia. Vlastne nie, píšu o Ficovi a Pellegrinim. 

Smutný pohľad



Zdroj: https://www.facebook.com/monikabenovaep/posts/10151509275894969