Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER-SD na tému: Ak platí to, čo hovorí Imrecze, Mikulec musí ísť do väzby. Ak to neplatí, všetci musia byť zbavení obvinení

15.07.2021 Facebook, Videá Facebook, Videá

Na dnešnej tlačovej konferencii pred budovou Ministerstva vnútra SR, predseda strany SMER - sociálna demokracia Robert Fico oboznámil verejnosť s novými skutočnosťami, ktoré vážnym spôsobom diskreditujú ministra vnútra R. Mikulca. „Objavili sa však nové skutočnosti, ktoré sú vo všeobecnosti známe, ale je treba zvýrazniť niektoré súvislosti. Na tomto mieste preto musím priamo požiadať premiéra SR, pána Hegera, aby neváhal a okamžite odvolal ministra vnútra SR z funkcie,“ vyhlásil R. Fico. 

Predstavitelia strany SMER - SD priniesli pred budovu ministerstva vnútra SR fotku zosnulého generála M. Lučanského, pričom chceli poukázať na desivé odhalenia, ktoré poskytuje zverejnená nahrávka medzi bývalým riaditeľom Finančnej správy F. Imreczem a bývalým riaditeľom NAKA B. Zurianom z konca minulého roka, pričom boli v tom čase obaja stále vo funkciách. „Chcem poukázať na časť , kde v tom čase riaditeľ NAKA B. Zurian hovorí F. Imreczemu, v tom čase riaditeľovi finančnej správy. Citácia: „Milan Lučanský mi povedal že keď sa čokoľvek stane, nájdi cestu k Ferovi, teda k Ferovi Imreczemu. A mne Dano povedal, čo Fero povedal, že nie sú oni ani takí čistí, na čo sa hrajú,“ citoval R. Fico. 

Predseda strany SMER - SD R. Fico ďalej uvádza, že „tieto slová len potvrdzujú, že M. Lučanský musel niekomu veľmi vadiť. Bez akéhokoľvek zavádzania môžem povedať, že za obvinením, zadržaním a vzatím do väzby generála Lučanského stál minister vnútra SR, pán Mikulec, pretože veľmi dobre vedel, že je veľké množstvo negatívnych  informácií z minulosti, ktoré sa týkali jeho pôsobenia na Vojenskom obrannom spravodajstve a mal milión logických dôvodov, prečo zatvoriť ústa M. Lučanskému, tak ako potrebovali zatvoriť ústa bývalému šéfovi SIS, pánovi Pčolinskému. Preto žiadame predsedu vlády SR, aby okamžite pristúpil k odvolaniu ministra vnútra.“

Ďalším veľkým problémom je aj korupčná minulosť Mikulca, ktorá bola aj dôvodom jeho prvého odvolávania v NR SR. Od plukovníka Malčeka žiadal Mikulec v čase, kedy bol riaditeľom VSS, aby zabezpečil províziu od víťazného subjektu 10 až 15 tisíc eur. Malček to odmietol a povedal Mikulcovi, že ak chce úplatok, tak nech si ho vypýta sám. „Minister vnútra správnosť a pravdivosť existencie tohto úradného záznamu nikdy nepoprel,“ podotkol Fico. Je to podpísané čierne na bielom a hovorí to človek, ktorý nebol stíhaný ani uväznený. 

Následne však prichádza ešte vážnejší dôkaz, rozhovor, ktorý vyplýva z nahrávky medzi riaditeľom NAKA a riaditeľom Finančnej správy, ktorí neboli v tom čase ani obvinení ani vo väzbe, a preto nemuseli nikoho obviňovať, ani si chrániť vlastný chrbát. „V tomto rozhovore, kde nazývajú ministra vnútra Mikulca pilotom, je to jeho prezývka, ktorá sa často používa, naznačuje Zurian v otázke, že došlo v súvislosti s určitými obstarávaniami pre vojenské spravodajstvo k vážnym pochybeniam, aj k tomu, že sa pýtali peniaze v podobe úplatkov. A samotný Imrecze, ako šéf Finančnej správy hovorí o tom, že to bola „stovka“ teda stotisíc eur pre Mikulca,“ uvádza R. Fico.  

Adresujeme preto predsedovi vlády jasnú otázku. „Je možné, že ak svedčia svedkovia, ktorí nie sú ani obvinení, ani vo väzbe, ako to bolo v prípade úradného záznamu plukovníka Malčeka, alebo v prípade rozhovoru Zuriana a Imreczeho, keď nebol Imrecze vo väzbe, že tieto dôkazy nemajú väčšinu hodnotu, ako keď niečo hovorí Imrecze, ktorý je vo výkone väzby?“ Pýta sa Fico a zároveň dodáva, že musíme vidieť jasný rozdiel medzi tým, čo hovoria ľudia, keď sú na slobode a medzi tým, čo hovoria, keď sú vo väzbe v neľudských podmienkach.     

Mikulec nemá čo robiť na pozícii ministra vnútra, už viackrát sme dokázali, že má pokrivený charakter, že bola použitá mafiánska skupina takáčovcov pre vyriešenie súkromného sporu Mikulca so susedom len kvôli jeho psovi a mnohých ďalších veciach. „Ak teda nepristúpi predseda vlády k okamžitému odvolaniu tohto človeka, ako potom máme veriť, že ľudia, ktorí sú dnes obvinení, zadržaní a väznení, sú tam z dôvodov, ktoré sú zákonné, spravodlivé a správne, ak takýto lumpi, akým je aj Mikulec, voči ktorému svedčili nevinní ľudia, dnes sedí na ministerstve vnútra a smeje sa?,“ opätovne sa pýta Fico, pričom dodáva, že Mikulec má očividne aj nemalý podiel na vytvorení pracovnej skupiny na ministerstve vnútra, ktorá sa sústredí na kriminalizáciu opozície.





Zdroj: https://fb.watch/6M5iY-gacg/