Kuba je pre Slovensko zaujímavým ekonomickým partnerom.

02.11.2018 Fotky Fotky

Na kubánskom veľtrhu FIHAV sa prezentujú firmy z celého sveta, ako môžete vidieť na fotografiách, nechýbajú tu Nemci, Taliani, Španieli, Česi ani Rusi. Sú tu zastúpené renomované firmy z Európskej únie a striedajú sa tu významní politici, aby na veľtrhu podporili svojich investorov. Európska únia s Kubou podpísala dohodu o spolupráci a členské štáty EÚ sa predháňajú v tom, kto bude na Kube investovať. Kuba skrátka nikomu nesmrdí.


Som presvedčený, že Slovensko na Kube nesmie chýbať a naši investori si zaslúžia našu podporu. Preto urobím všetko preto, aby bol štát aktívny pri podpore investícií, ktoré do budúcnosti môžu priniesť veľké benefity pre celé Slovensko. Teší ma, že našu delegáciu prijal sám kubánsky prezident. Slovenské investície získavajú podporu z najvyšších kubánskych miest, a to je mimoriadne dôležité.


Na Slovensku sa vždy nájdu mudrlanti, pre ktorých sú ideologické skratky a zjednodušenia dôležitejšie než národné záujmy Slovenskej republiky. No naša vláda má našťastie dostatok zdravého rozumu, aby pomáhala našim investíciám a rozvíjala s Kubou priateľské vzťahy, ktoré sú obojstranne výhodné.