E. Kaliňák: Sedí vám myšlienka, že I. Matovič všetko a vždy zbabre, len pri zatváraní sa mu darí?

10.12.2020 Tlačové správy Tlačové správy

V slovenskej verejnosti to vrie a posledným de facto už jediný argument pre zmysel existencie súčasnej vládnej koalície sú veľkolepé policajné razie NAKY a väzobné stíhania sudcov, bývalých policajných špičiek, či príslušníkov tajnej služby. Práve tieto zásahy a ich hysterická medializácia zachraňuje túto vládu pred verejnou hanbou za svoju totálnu neschopnosť, ktorú predviedli za posledných 8 mesiacov.


Lídri koaličných strán neriešia každodenné problémy Slovákov, ale sa len politicky priživujú a infantilne vytešujú z práce policajtov, akoby bola NAKA ich vlastná politická PR agentúra.


Niektorým ich voličom to však stačí, vraj týmito zásahmi plnia svoje predvolebné sľuby o tom, ako zavrú zlodejský SMER do basy. Ten SMER, ktorý podľa nich každoročne ukradol raz tri inokedy zase sedem miliárd eur. "Máme tu koniec roka a je na mieste sa spýtať,  kde sú tie miliardy pán Matovič, lebo v rozpočte ich nevidím. Ukradli ste ich aj vy alebo ste pripravení priznať, že v snahe získať moc ste len bezbreho klamali?", pýta sa podpredseda strany SMER - SD Erik Kaliňák.


Blíži sa  koniec roka a bilancia vlády I. Matoviča je jasná. Strany vládnej koalície neplnia svoje predvolebné sľuby. V sociálnej oblasti ľuďom berú všetko, čo môžu. Sľubovali transparentnosť, odbornosť a očistu verejného života od politických nominácii, „našich ľudí“, či rodinkárstva. Čo je však najzásadnejšie, neplnia ani svoje sľuby v oblasti právneho štátu a boja s údajnou mafiou. Nie to, že dnes je vo väzbe množstvo ľudí nie je výsledkom toho, že I. Matovič, či R. Sulík, či dokonca V. Remišová rozviazali ruky polícii. Je to výsledok toho, že sa výpovede kajúcnikov prestali dopĺňať akýmikoľvek dôkazmi, a rovno sa považujú za pravdu, na základe ktorej protiteroristické Lynx komando vykopáva ľuďom dvere a to priamo na pokyn ministra R. Mikulca. Čo na tom, že pán Gašpar, pán Haščák, či pán Kováčik vyšli deň, hodinu, či dokonca pár sekúnd predtým priamo z budovy polície. Zásah bez nachystaných novinárov a fotografov by skrátka nebol to pravé.


Ako dopĺňa Erik Kaliňák: "Práve táto zmena vnímania kvality výpovede kajúcnika, teda kriminálnika, ktorý si chce polepšiť, spustila lavínu mediálne senzačných a politicky živených väzieb. Na základe obchodu so spravodlivosťou dnes idú páchatelia závažných zločinov von, zatiaľ čo očiernení bez dôkazov do väzby." A to všetko na politickú objednávku so zufalou vidinou, že sa predsa musí nájsť niekto, kto povie niečo aj na R. Fica alebo R. Kaliňáka.


No, takto to nesmie fungovať. Potvrdil to už aj Európsky súd pre ľudské práva. Za vlády I. Matoviča nefunguje nič, akoby malo. Z Bruselu už prichádzajú informácie, že po Maďarsku a Poľsku bude Slovensko ďalšie na rade, ktoré budú riešiť pre porušovanie základných ľudských práv a princípov právneho štátu, čo reálne ohrozuje naše ďalšie čerpanie európskych fondov.


"A pre politicky neveriacich Tomášov sa pri obhajobe svojho klienta nechal počuť už aj Daniel Lipšic - pravicový strážca pravdy a spravodlivosti, že na väzobné stíhanie predsa nemôže stačiť obyčajný dohad, či zmienka kajúcnika." uzavrel tému podpredseda strany SMER -SD Erik Kaliňák.





Zdroj: https://youtu.be/m9C-TD8KdO8