Pátrali sme po 100 000€ odmene pre pána Kaňku(OĽaNO) z Tiposu, no odhlalili sme niečo úplne iné

07.10.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Podpredseda strany SMER – sociálna demokracia E. Kaliňák išiel osobne do sídla budovy štátnej akciovej spoločnosti TIPOS, ktorý dnes patrí pod OĽaNO a ministerstvo financií, aby jeho šéfa M. Kaňku – dvorného marketéra OĽaNO, ktorý hnutiu desať rokov pomáha s mediálnymi kampaňami – opýtal na podozrenia ohľadom odmeny vo výške 100 tisíc eur, ktorú mal dostať už na začiatku jeho nástupu do funkcie.

 

„Pán Kaňka sa okrem iného preslávil aj kúpou filtrov na čistenie vody od fínskeho bezdomovca, ktoré v zápätí predal stratenému Grékovi. Na takéto daňové podfuky sme si však už pri strane OĽaNO zvykli,“ konštatuje E. Kaliňák pričom dodáva, že „je už verejným tajomstvom, ktoré máme potvrdené z viacerých zdrojov, že pán Kaňka bol štedro odmenený z peňazí daňových poplatníkov a to vo výške nádherných 100 tisíc eur.“

 

E. Kaliňák dokladá aj citát z listu od zamestnanca ministerstva financií v spomínanej veci: „Tipos a generálna tajomníčka ministerstva robia všetko preto, aby sa ani podľa infozákona nedalo dostať k odpovedi. Zamestnancom, hovoria že za žiadnu cenu s tým nemôžeme ísť vonku.“

Skutočnosť dáva tomuto vyjadreniu zamestnanca ministerstva financií za pravdu, pretože „už desať mesiacov sú nám všetky infožiadosti ohľadom potvrdenia Kaňkovej stotisícovej odmeny, či už z Tiposu alebo z ministerstva financií zamietnuté s odôvodnením na úrovni – lebo Fico,“ upozorňuje podpredseda strany SMER – SD. 

 

Deklarovaná otvorenosť a transparentnosť OĽaNO, o ktorej tak často hovorili pred voľbami a tesne po zvolení, tak zostáva len prázdnym sľubom. E. Kaliňáka však neuspokojilo mlčanie a vyhýbavé odpovede spomínaných inštitúcií a rozhodol sa ísť opýtať otázku ohľadom odmeny pána Kaňku osobne, pričom potvrdil, že ak sa odpovede nedozvie, obráti sa na súd. „Predtým, než sa s našou žiadosťou obrátime na súd, prišiel som sa na odmenu osobne spýtať pána Kaňku. Ak totiž nemá čo tajiť a odmena je zaslúžená, nemal by byť problém sa k nej priznať,“ konštatuje E. Kaliňák.

 

Podpredseda strany SMER – SD sa však ani osobne v Tipose nedočkal odpovede na svoju otázku. „S asistentkou som sa dohodol, že sa mi ozvú, ale prešlo 24 hodín a stále nič. Myslím, že aj v tomto prípade platí staré známe, Kto mlčí, ten svedčí,“ uviedol.

 

To, čo hovorí o charaktere ľudí OĽaNO najlepšie vystihol pre zmenu zamestnanec Tiposu, ktorý nám o Kaňkovej odmene napísal tiež: „Je odporné, že v dnešnej dobe, keď ľudí prepúšťajú, znižujú im výplaty, krachujú firmy, dostane šéf Tiposu šesťcifernú odmenu na hazarde a ľudskom nešťastí. A ešte odpornejšie je, že sa to snažia silou mocou zakryť.“

 

„A to, že som sa od jeho asistentky dozvedel, že pán Kaňka je buď na úrade vlády alebo na ministerstve financií nám odhalilo, za čo asi bola tá stotisícová odmena v skutočnosti. Nie za výsledky v Tipose, ale za zákulisnú prácu pre OĽaNO vo vláde,“ uviedol na záver E. Kaliňák.





Zdroj: https://fb.watch/8uK0Q2uIdN/