TB: Svet sa musí dozvedieť o zverstvách, ktoré pácha Čaputová, Heger, Matovič a Lipšic

24.04.2022 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

„Sú tu profesionálni právnici, ako je napríklad doktor Para alebo doktor Kaliňák, ktorí otvorene hovoria o manipuláciách s trestnými konaniami. A nielen to, sú to elitní obhajcovia, ktorí zastupujú mnohé obete zneužívania trestného práva na Slovensku. Výsledok? Jeden čaká za hodinu a pol, či pôjde do väzby a druhého toto rozhodovanie čaká o niekoľko hodín. Na základe vyfabrikovaných obvinení, ktoré spískal Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), Lipšic spoločne s Matovičom,“ priblížil R. Fico.

Podľa jeho slov potom prichádzajú na rad politici, napríklad zbavenie poslaneckého mandátu Mariana Kotlebu, ktorý dával ľuďom peniaze v určitej symbolickej hodnote. Ďalší je na rade samotný Robert Fico, ktorý bez okolkov popisuje nehoráznosti, prešľapy a nečinnosť členov vlády a prezidentky, ktorý povedal pravdu o Kiskovi, Matovičovi a ich zločinoch. No a potom budú na rade samotní novinári, ktorí denne pracujú s informáciami, s ktorými Robert Fico pracoval ako predseda vlády v rokoch 2006 – 2018. 

Predseda SMERu – SD nepochybuje o tom, ako vzniklo uznesenie o zločineckej skupine, ktorú mal založiť spolu s Robertom Kaliňákom. „Napísali ho prokurátori ÚŠP. Už je dnes toľko údajov, ktoré potvrdzujú, že ten podpis je tam sfalšovaný toho vyšetrovateľa, čo je dôkazom, že postupovali tak, ako obyčajne. Vymysleli si obvinenie, celé ho vyfabrikovali, sfalšovali podpis košického vyšetrovateľa, ktorý si ho podľa mňa ani neprečítal, keď ho dostal poriadne do rúk a dnes s ním pracuje. Pretože toto je práca Lipšica a Matoviča, dvoch ľudí, ktorí sľúbili krvnú pomstu, a preto si aj Matovič vybral Lipšica, ako právoplatne odsúdeného zločinca, politika, ministra vnútra, ministra spravodlivosti, podvodníka, ktorý nenávidí súčasnú opozíciu, ako koza nôž, aby nás všetkých takýmto spôsobom popravili,“ povedal predseda strany SMER – SD. A túto svojvôľu, ako vzniklo toto uznesenie, si ešte idú posvätiť v národnej rade hlasovaním o tom, že má ísť bývalý predseda vlády za výkon svojej politickej práce pred súd, aby sa rozhodovalo o jeho väzbe. Čo samozrejme koalícia okamžite podporí. 

R. Fico ďalej pripomenul, ako sa nedávno naša prezidentka zastala Čurillu a spol, tzv. elitných vyšetrovateľov NAKA, ktorí chceli zlikvidovať vyšetrovateľku Santusovú. Títo ľudia sú povýšení a naďalej manipulujú trestné konania. No keď prišlo na adresu opozičného lídra, prezidentka je ticho. A vrcholom všetkého je hlupák Heger, ktorý povedal, že síce nevie, aká je dôkazná situácia, ale želá si, aby Robert Fico išiel do väzby. 

Podpredseda strany Ladislav Kamenický prízvukoval, že celý poslanecký klub strany stojí za Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom. Pripomenul výrok nebohého generála Lučanského, ktorý povedal, že sa nemôže a nechce pozerať na to, ako sa policajný zbor politizuje. „Tu ide niekto hovoriť o tom, že tu nie je politizácia celej tejto mašinérie, ktorá sa tu spustila na to, aby sa zbavili Roberta Fica, aby sa zbavili Roberta Kaliňáka, aby sa zbavili každého člena opozície, aby si tu uzurpovali moc ako jedna fašistická diktatúra. Tento človek (gen. Lučanský, pozn.) si odkladal SME (správy) od zločinca Mikulca, ktorý zobral úplatky. Je to človek, ktorý manipuluje všetky trestné konania, ktorý sa vypytoval od samotného generála Lučanského, ktorý už nie je medzi nami vďaka týmto zločincom, ktorí sú vo vláde. To je zločinecká skupina. A odkladal si ich na to, aby usvedčil Mikulca, že sa vypytoval na živé prípady, živé spisy,“ uviedol L. Kamenický. Prízvukoval, že demokracia na Slovensku skončila a vyzval ľudí, aby sa, pokiaľ chcú žiť v slobodnej a demokratickej krajine, rázne postavili proti tomuto teroru.

Poslanec NR SR za SMER – SD a podpredseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Boris Susko uviedol, že SMER – SD v predchádzajúcich volebných obdobiach zrušil inštitút poslaneckej imunity v dobrej viere, že sme dospeli do takého stavu demokracie a právneho štátu, že tento inštitút nepotrebujeme. Ten znamenal, že poslanec môže byť trestne stíhaný až po ukončení výkonu jeho poslaneckého mandátu a má význam preto, aby vládna väčšina, ktorá ovláda štátne inštitúcie, nemohla s opozíciou bojovať spôsobom, že na opozičných predstaviteľov uvalí väzbu, prípadne ich odsúdi za vymyslený trestný čin. „Dnes sa ukazuje pravý opak. Dnes sa ukazuje, že táto vládna koalícia využila to, že neexistuje poslanecká trestnoprávna imunita a snaží sa zavrieť ústa opozícii tým, že sa snaží vydať poslancov národnej rady do väzby, že sa snaží vymyslenými obvineniami väzobne stíhať opozičných politikov a tým im zavrieť ústa. Takýmto spôsobom sa politika nedá robiť,“ uzavrel B. Susko.





Zdroj: https://fb.watch/cCcgjWv_jT/