Tlačová beseda predstaviteľov strany Smer-SD na tému: Predstavenie kandidáta na primátora Banskej Bystrice D. Karasa

09.09.2022 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Dnes v Banskej Bystrici oznámil na post primátora svoju kandidatúru okresný predseda strany SMER – SD v Banskej Bystrici Daniel Karas. Vo svojom príhovore uviedol, že ho počas volebnej kampane bude sprevádzať heslo „Schopný primátor, silné mesto“. Posledných 12 rokov pracoval ako mestský poslanec, pričom skúsenosti má vďaka Banskobystričanom. Počas tých rokov nadobudol odborné, praktické, ale aj politické skúsenosti. „Najviac ma z týchto odborných a praktických skúseností naučili ľudia v teréne. Spolupráca s predsedom strany SMER – SD Robertom Ficom ma uistila, že som dnes dozrel stať sa primátorom a byť silným primátorom pre Banskobystričanov a pre mesto Banská Bystrica. Mám najlepšiu motiváciu pracovať pre Banskobystričanov, keď cítim vašu podporu a v týchto ťažkých časoch som odhodlaný riešiť dennodenné problémy spoluobčanov, ktorí si vyžadujú priame a predvídateľné skutky namiesto prázdnych fráz a neúprimnej propagácie falošných úspechov súčasného vedenia mesta,“ uviedol D. Karas.


D. Karas predstavil silný volebný program, ktorý sa skladá z piatich pilierov, pričom upriamil pozornosť na pilier financií, daní a investícií. „Mnohí si iste spomínate, že som stál za vami pri organizovaní petície za nezvyšovanie daní. Rovnaký razantný a odmietaný postoj som vyjadril aj pri hlasovaní v Noskovom arogantnom a nezmyselnom návrhu na ich zvýšenie. Mám za to, že schopný primátor musí hľadať riešenia, ako priniesť financie do mesta bez toho, aby zvyšoval dane a tak Bystričanov oberal o posledné peniaze, ktoré majú vo vreckách. Schopný a rozvážny primátor musí v prvom rade zastabilizovať financie mesta tak, aby sa dane v meste nezvyšovali,“ povedal. Pripomenul stagnujúci hospodársky rozvoj Banskej Bystrice, kde investície do mesta musia prichádzať a nie odchádzať. Príležitosť vidí v príchode silného investora, ktorý pre Banskobystričanov zabezpečí stabilnú prácu s kvalitným ohodnotením.


Vyzdvihol potrebu prítomnosti mladých ľudí, ktorí majú v Banskej Bystrici žiť a pracovať, lebo len v prítomnosti mladej generácie, ktorá bude mať istotu práce, dostupného bývania a občianskej vybavenosti bude možné hrdo ukázať starým rodičom primeranú úctu k ich starnutiu.


Predseda strany Robert Fico na adresu D. Karasa povedal, že je človek s obrovskými skúsenosťami z riadenia a z podnikateľského prostredia. „Mňa mimoriadne potešilo, keď ho vnímam pri rôznych podujatiach, ktoré mali jasný sociálny rozmer alebo antifašistický rozmer. To je neuveriteľne dôležité v tomto prostredí. Do toho všetkého ešte keď dá ešte aj skúsenosti z politiky v danej situácii na úrovni komunálnej a regionálnej, tak niet žiadnych pochýb o tom, že SMER - SD ponúka mimoriadne silného kandidáta,“ uviedol R. Fico.






Zdroj: https://fb.watch/fr9LJdVxWB/