Tlačová beseda strany SMER-SD na tému: Koalícia sa bojí odvolávania Mikulca, bráni ho za každú cenu

10.09.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

R. Fico: B. Kollár nekonaním pri odvolávani Mikulca vytvára nebezpečný precedens!


Predseda strany SMER – SD  Robert Fico na dnešnej tlačovej besede opätovne prízvukoval, že minister vnútra Mikulec je podozrivý z korupcie, čo aj potvrdili dôveryhodní svedkovia. Na čele ministerstva vnútra stojí človek, ktorý robil všetko pre to, aby jeho blízki príbuzní zarábali obrovské peniaze na štátnych zákazkách. Človek, ktorému bola odobratá previerka na prísne tajné. Človek, voči ktorému expremiérka Radičová spustila disciplinárne konanie za to, že opakovane neuposlúchol jej príkazy. Človek, ktorý zabezpečil prerušenie policajného zásahu, ktorá smerovala k mafiánom – udavačom. Človek, ktorý nepochybne stojí na čele skupiny v rezorte ministerstva vnútra, organizuje správanie vyšetrovateľov NAKA, ktoré smeruje k manipulácii trestných konaní. „Musím skonštatovať, že na čele ministerstva vnútra stojí človek, ktorý kryje hrubé porušovanie zákonov a zneužívanie právomocí verejného činiteľa zo strany vyšetrovateľov NAKA. To hovoria konkrétne rozhodnutia. Čo je najobludnejšie, prečítajte si rozhodnutie generálnej prokuratúry, ktorým bolo zrušené uznesenie vyšetrovateľa NAKA o začatí trestného stíhania vo veci. Ide o trestné stíhanie, ktoré malo smerovať voči vyšetrovateľke Santusovej a ďalším ľuďom, ktorí mali vyšetrovať ohavnosti, ktoré páchajú vyšetrovatelia NAKA a prokurátori špeciálnej prokuratúry,“ uviedol R. Fico.

SMER– SD dával prvýkrát návrh na odvolanie ministra Mikulca 25. júla, no schôdza bola znemožnená tým, že poslanci koalície sa odmietli zaprezentovať. Ďalší pokus bol tiež zmarený a tak bol tretí návrh dnes, no dopadol rovnako. Vládni poslanci sa tejto schôdze evidentne boja. SMER – SD nebude ticho, pokiaľ ide o deštrukciu právneho štátu a v týchto iniciatívach bude pokračovať naďalej. „Chcem však upozorniť predsedu národnej rady, že zakladá mimoriadne nebezpečný precedens do budúcnosti. Ak dnes môže byť ministerkou spravodlivosti žena, ktorá okrádala cez svoju firmu majiteľov domov v Moste pri Bratislave a jej blízki príbuzní robia biznis so štátom, potom som zvedavý čo budete hovoriť, ak budú v budúcnosti blízki príbuzní ministrov robiť to isté. Čo budete hovoriť, ak bude podaný návrh na odvolanie člena vlády a tá schôdza nebude niekoľko mesiacov, hoci sa musí konať do sedem dní od zvolania. Je nevídané, že mesiace obštruuje väčšina menšinu. Tento precedens, ktorý toleruje a zaviedol predseda národnej rady totálne rozvracia Ústavu Slovenskej republiky,“ myslí si R. Fico.

Podľa predsedu strany SMER - SD sa zo spoločnosti stráca základný sociálny dialóg, vytráca sa schopnosť najvyšších ústavných činiteľov komunikovať a stretávať sa s predstaviteľmi miest a regiónov, vytráca sa schopnosť riešiť problémy. Dňa 15. septembra sa koná riadna schôdza NR SR no a SMER – SD bude podávať ďalšie návrhy na mimoriadne schôdze k témam ako zdražovanie chleba a pečiva, zdražovanie elektriny, konsolidácia verejných financií. SMER – SD bude ďalej pracovať s témou referenda, do NR SR predložila novelizáciu ústavy, ktorá reaguje na nález ústavného súdu vo veci zmareného referenda. Ak nebude schválený v prvom čítaní, predloží prezidentke referendové otázky a opäť sa spúšťa referendová akcia.





Zdroj: https://fb.watch/7WVC5b5wRx/