Tlačová beseda strany SMER-SD na tému: Na Slovensku skolabuje zdravotníctvo

11.11.2022 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

SMER – SD mal dnes tlačovú besedu s témou kolaps v zdravotníctve od 1. decembra, kde predseda strany Robert Fico poďakoval navrhovateľovi, poslancovi Balážovi za uvedenie problematiky na schôdzi Národnej rady SR (NR SR). Táto schôdza bola otvorená. R. Fico ubezpečil, že pokiaľ ide o zdravotníctvo, SMER - SD principiálne odmieta politiku čím horšie, tým lepšie. SMER si vypočul, čo navrhujú odborári a ako na ich požiadavky reaguje vláda SR, no hoci od spoločného rokovania už uplynul čas, nenastal žiadny výrazný posun a je reálne, že 1. decembra stovky lekárov nenastúpia. To znamená odklad operácií, odklad zdravotnej starostlivosti a zníženie jej kvality.

 

„My sme spracovali požiadavky odborárov do uznesenia, kde žiadame konkrétnych ministrov, aby na tieto požiadavky v nejakých termínoch reagovali. Ale čo najmä žiadame je, aby Národná rada Slovenskej republiky schválila uznesenie, ktorým uložíme vláde Slovenskej republiky, ktorá zodpovedá parlamentu, aby sa vláda dohodla s lekármi, aby našli vhodné kompromisné riešenie, aby podpísali memorandum, ktoré by viedlo k tomu, že prvého decembra 2022 lekári normálne prídu do práce a bude sa pokračovať v poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ priblížil R. Fico. Tento návrh uznesenia je vecný a je bez akýchkoľvek útokov.

 

Na rokovaní NR SR zazneli perly ducha typ, že odsudzujú to, čo odborári robia alebo že odbory vydierajú. Podľa slov R. Fica je ich úlohou tlačiť na vládu, aby tí, ktorých zastupujú odborári mali čo najlepšie podmienky. Medzi nimi sú napríklad zvýšenie platov, ako zvýšiť príspevok štátu za poistencov, otázky vzdelávania, otázky počtu absolventov lekárskych fakúlt potrebných na chod nášho zdravotníctva. No na schôdzi sa opäť ukázal obraz koalície, ktorá nejaví absolútne žiaden záujem o tak dôležitú tému.





Zdroj: https://fb.watch/gKn8BmBu6o/