Tlačová beseda strany SMER - SSD na tému: Pokračujeme v spolupráci s JDS

05.04.2023 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

dnes sa v centrále strany SMER – slovenská sociálna demokracia uskutočnilo podpísanie dohody o ďalšej spolupráci medzi stranou SMER – SSD a Jednotou dôchodcov na Slovensku (JDS). Na tlačovej besede po podpise zmluvy sa zúčastnil predseda strany SMER – SSD Robert Fico, predseda JDS Michal Kotian a jej podpredseda František Jedinák. M. Kotian upozornil, že táto spolupráca JDS so SMERom je dlhodobá. Táto zmluva pomohla v sociálnej oblasti a pomohla aj k tomu, že JDS sa dostala do rôznych inštitúcií, ktoré tvoria sociálnu politiku, ako je Rada vlády pre prácu so seniormi. Ďalej tu bola zavedená tzv. štátna účelová dotácia do kúpeľov, čo pokračuje aj napriek novej vláde naďalej. „Pretože treba, aby sme to trochu aktualizovali na súčasné podmienky, tak sme obnovili túto zmluvu o spolupráci a verím tomu, že budeme ďalej pokračovať úspešne tak, ako to bolo v doterajšom období. Dovoľte mi, aby som veľmi pekne poďakoval predsedovi za všetkých dôchodcov, pretože sa strana SMER – slovenská sociálna demokracia o nás naozaj starala,“ uviedol M. Kotian.

 

Robert Fico dodal, že ho teší, že partneri vždy držali slovo. No keďže je nová etapa dejín na Slovensku, sme svedkami neschopného vládnutia, preto došlo k aktualizácii dohody medzi SMERom a JDS. „Tá spočíva v zintenzívnení komunikácie Jednoty dôchodcov s našimi krajskými a okresnými štruktúrami, plus boli aj nejaké personálne zmeny, pokiaľ ide o stranu SMER – SSD, ale naďalej takým odborným garantom spolupráce by ostal opakovaný minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ktorý sa v tejto spolupráci ukázal ako prakticky nenahraditeľný,“ priblížil R. Fico.

 

Za spoločné prieniky v nastávajúcej spolupráci R. Fico uviedol, že je prirodzené, že ľavica a Jednota dôchodcov spolupracujú. SMER – SSD si váži každého, kto ma odpracované, kto platil celý život dane a odvody, pretože prinášal do štátu obrovské hodnoty, na ktorých Slovenská republika stojí. Preto to, že dôchodcovia dostávajú dôchodky, nie je miera charity, to sú veci, na ktoré títo ľudia majú stopercentný nárok, pričom povinnosťou štátu je zabezpečovať, aby tento nárok bol vždy naplnený. V najbližších týždňoch chce SMER – SSD využiť múdrosť a skúsenosť JDS, nakoľko má členov, ktorí prešli fantastickou profesionálnou kariérou. „Ideme teraz pripravovať ďalšiu časť nášho programu, ktorú by sme potom chceli preniesť priamo do Programového vyhlásenia vlády, a to sa bude týkať postavenia seniorov a sociálneho štátu, ako takého. Osobitne chcem požiadať, pán predseda, o vašu expertízu, pokiaľ ide o časť sociálny štát a pokiaľ ide o spoluprácu štátu a seniorov, tam takisto nájdeme množstvo spoločných momentov,“ priblížil Robert Fico.

 

Robert Fico dnes oznámil predstaviteľom Jednoty dôchodcov na Slovensku, že SMER – SSD pripravuje celý rad dôležitých podujatí, 30. apríla sa koná celoslovenské stavanie mája v bratislavskej Petržalke, prvého mája bude viacero aktivít, napr. v Liptovskom Mikuláši a v Poprade budú celoslovenské oslavy, potom ôsmy máj, ďalej Cyril a Metod, Deň zvrchovanosti, oslavy Slovenského národného povstania a prvý september, Deň ústavy a na všetky tieto podujatia sú predstavitelia jednoty dôchodcov srdečne vítaní.





Zdroj: https://fb.watch/jI-PYUx0O4/