Tlačová konferencia strany SMER - SD na tému: R. Fico doniesol čerstvú divinu

03.11.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Predstavitelia strany SMER – SD na dnešnej tlačovej besede hovorili o vážnych veciach, ktoré sa dejú v tejto krajine a zároveň urobili niekoľko výziev a návrhov. R. Fico poznamenal, že vládna koalícia je pod veľkým tlakom a snaží sa svoje problémy prekryť vlastnými aktivitami alebo inými témami. Koalícia kradne milióny cez schránkové firmy, no táto téma neexistuje. Majú problém s témou Sulíkovho ranča v Austrálii. Majú problém s reformami. „Je na hlavu padnuté, aby jeden najvyšší ústavný činiteľ, v tomto prípade Heger, išiel do Humenného a tam obhajoval rušenie nemocníc a súdov a druhý, predseda parlamentu Kollár bol v inom meste a tvrdil, že nesúhlasí s rušením nemocníc a súdov. To len vytvára obraz, v akom stave táto vládna koalícia je. Bolo celkom prirodzené, že chceli prísť s niečím, čo malo prekryť tieto ťarchy, ktoré momentálne majú na sebe, tak prišli s tým, že treba zaútočiť na SMER – sociálnu demokraciu a jej predsedu,“ povedal R. Fico.

 

To, čo sa dnes deje so Slovenskom je podľa Roberta Fica stav eminentného ohrozenia demokracie a základných ľudských práv. Dnes bol v parlamente prijatý zákon o elektronických komunikáciách, ktorý umožňuje úradu pre verejné zdravie získavať informácie od prevádzkovateľov služieb v oblasti elektronických komunikácií, môže teda zberať o obyvateľoch akékoľvek informácie a vyrobiť profil, kedykoľvek zneužiteľný. 24 hodín Úrad verejného zdravotníctva, ktorý je pod plnou kontrolou vlády, môže disponovať zásadnými súkromnými informáciami o vašom súkromnom živote a môže ich použiť na hocaké účely. 

 

Tretí prípad je prípad odpočúvania, sledovania a nahrávania predstaviteľov opozície a obhajcov advokátov, ktorí zastupujú klientov v mimoriadne citlivých medializovaných kauzách. „Ja som sa nikdy netajil tým, že stojím na strane ľudí, ktorí sú nezákonne držaní vo väzbe. Aké ste robili správy, keď Monika Jankovská bola braná do väzby? Tisíce správ. A zrazu ústavný súd konštatuje, že práva Moniky Jankovskej boli hrubo porušené, pokiaľ ide o väzbu a skončí to malou správičkou na 16. strane vo vašich denníkoch. Chcem tým naznačiť, že ten dvojaký kilometer je do očí bijúci,“ tvrdí R. Fico.

 

Predseda strany SMER - SD  R. Fico verejne vyzval prezidentku Z. Čaputovú k dvom veciam: „Vráťte zákon o elektronických komunikáciách, ak si aspoň trošku vážite ľudské práva občanov Slovenskej republiky. Vyzývam Vás, aby ste sa vyjadrili k odpočúvaniu opozičných politikov a k ich stretnutiam, ktoré opoziční politici mali s obhajcami v obzvlášť závažných medializovaných kauzách, kde som sa vždy staval za tých ľudí, lebo ich považujem za nezákonne väznených.“

 

Robert Fico má k dispozícii úradný záznam okresného prokurátora v Leviciach, ktorý podal návrh na toto sledovanie. Tento prokurátor mal dozorovať tento vymyslený prípad s pytliactvom. Pripravil pre okresný súd v Nitre návrh na vyhotovovanie obrazovo-zvukových záznamov z tejto chaty. „Vymysleli si dve mená pytliakov, ktorí tam akože niečo robili. Dňa 18.10.2021 vyšetrovateľ policajného zboru predložil okresnej prokuratúre správu, z ktorej vyplýva, že vykonanými úkonmi sa nepodarilo zistiť informácie oprávňujúce vzniesť obvinenie konkrétnej osobe, taktiež neboli zistené informácie, ktoré by potvrdzovali spáchanie trestného činu,“ citoval R. Fico.

 

Ak bol teda R. Fico sledovaný s vymysleným dôvodom pytliactva, pýta sa, ako je možné, že 25. októbra toto dostali médiá? „Pokiaľ nezačnú najvyšší ústavní činitelia k týmto témam zaujímať razantné postoje, tak táto vládna koalícia pod tlakom prehry bude robiť strašné veci. Ak dnes nemá problém ma sledovať, nemajú problém na mňa nasadiť kamery a nemajú problém sfalšovať moju zdravotnú dokumentáciu, tak sa musím spýtať, ako to všetko bolo pri tých predchádzajúcich udalostiach?“

 

Robert Fico avizoval, že bude podávať trestné oznámenia a očakáva, že orgány činné v trestnom konaní vyvodia trestnoprávnu zodpovednosť voči tým, ktorí nezákonne sledovali a nezákonne vyrábali záznamy, rovnako že vyvodí trestnoprávnu zodpovednosť voči médiám, ktoré zverejnili tieto nahrávky.





Zdroj: https://fb.watch/928iLknM1y/