Tlačová konferencia strany SMER - SD na tému: Zaujímavé čítanie SMS správ

24.05.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Predseda strany SMER - sociálna demokracia Robert Fico uviedol na tlačovej konferencii závažné skutočnosti týkajúce sa kajúcnikov, ktorí stoja za zadržaním nominantov bývalej vlády, ako aj to, ako sú prepojení na predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča.

Prvou skutočnosťou je potvrdenie prevodu 20 miliónov eur zo štátneho rozpočtu do rozpočtu Slovenskej informačnej služby (SIS) za prestup kajúcnika Makóa z prostredia finančnej správy priamo do SIS. Vyplatenie týchto peňazí počas vlády Igora Matoviča dokazujú verejne dostupné dáta prevodov zo štátneho rozpočtu, v ktorých je táto suma uvedená a poslaná v štyroch cykloch priamo do rozpočtu SIS.

Keďže sa v rozpočte SIS objavila presne rovnaká suma, o ktorej vypovedal bývalý riaditeľ NAKA B. Zurian, ako o sume, ktorú sľúbil I. Matovič SIS za prestup Makóa do ich radov, môžeme usudzovať, že je svedectvo B. Zuriana pravdivé a I. Matovič skutočne vyplatil SIS spomínanú sumu. Tieto fakty môžu dokazovať, že I. Matovič používal Ľ. Makóa ako svojho kajúcnika v trestných veciach slúžiacich na politický boj. Skutočnosť, že Ľ. Makó je stále na slobode a na Slovensko chodí vypovedať súkromným lietadlom priamo z Dubaja, tieto podozrenia len potvrdzujú. 

Druhou kľúčovou informáciou je uniknutá správa z mobilnej aplikácie, ktorá má pochádzať od vyšetrovateľa J. Čurillu a ktorá môže potvrdzovať, že vyšetrovateľ J. Čurilla posielal kajúcnikom v trestných veciach presné inštrukcie, čo majú hovoriť. 

V spomínanej správe podľa všetkého inštruuje vyšetrovateľ J. Čurilla svedka bod po bode, ako má svedčiť na konkrétnych ľudí. Podstatou príbehu je to, že je vymyslený len kvôli tomu, aby vo výpovediach na polícii sedeli svedectvá kajúcnikov a nominanti bývalej vlády tak mohli byť zadržaní. Vo fiktívnom príbehu sa objavuje kajúcnik Makó, ktorý je dnes kľúčovým svedkom v mnohých trestných veciach a ktorý týmto príbehom získava opodstatnenie pre svoje výpovede. 

Tieto informácie zrejme významne znepokojili predstaviteľov vládnej koalície, prezidentku, generálneho a špeciálneho prokurátora, šéfa polície či šéfa inšpekcie ministerstva vnútra, ktorí sa stretli v neodpočúvateľnej miestnosti SIS na dôvernom stretnutí. Preto sme v rámci strany SMER - SD zvolali výbor NR SR pre kontrolu SIS a rovnako tak aj mimoriadnu schôdzu NR SR, ktorá by sa mala uskutočniť v utajenom režime a kde by mal vystúpiť premiér Heger a povedať, o čom táto schôdza mocenských špičiek v priestoroch SIS bola a prečo sa vlastne udiala. 

Ak nedostane dôveryhodné odpovede, strana SMER - SD zvolá na stretnutie diplomatov členských štátov EÚ a budeme ich informovať o stave právneho štátu na Slovensku.





Zdroj: https://fb.watch/5HZxHrsfYC/