Tlačová konferencia strany SMER - SSD na tému: Vyjadrenie k programovému vyhláseniu vlády

15.06.2023 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Dnes Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) nevyslovila dôveru Čaputovej vláde, čo predseda strany SMER – slovenská sociálna demokracia Robert Fico považuje za fiasko. Zo 136 prítomných poslancov im dôveru vyslovilo len 34 poslancov. Slovensko je totiž krajina, ktorá nemá od 15. decembra minulého roka vládu s plnými právomocami, za čo plne zodpovedá prezidentka Čaputová. Tá sa namiesto krokov na upokojenie situácie v krajine rozhodla ignorovať pravidlá parlamentnej demokracie, aby vyhlásila skorší termín volieb.  Rozhodla sa postaviť vládu odborníkov, ktorí dnes dopadli na posmech.

 

Robert Fico si myslí, že minimálne do 30. septembra tu máme nejaký tím ľudí, ktorí ani neboli vybraní na základe výsledkov volieb, prezidentka o nich nerokovala s parlamentnými stranami. Dôvody iracionálneho správania sa prezidentky sú podľa predsedu SMERu – SSD jasné. Záujmy Slovenskej republiky, záujmy Slovákov, aby vláda prijímala riadne opatrenia v boji proti chudobe a zdražovaniu a znovunavrátenie suverenity zradila a dala prednosť úzko straníckym záujmom Progresívneho Slovenska (PS). „Progresívne Slovensko je jej strana a prezidentka robí všetko pre to, aby túto stranu promovala. Prieskumy ukázali, že predstavitelia Progresívneho Slovenska nie sú dostatočne známi vo verejnosti, preto prezidentka najskôr v rozpore so svojimi sľubmi súhlasila s parlamentnými voľbami nie v júni, ale až 30. septembra, a potom urobila druhé rozhodnutie, keď si postavila vlastný vládny kabinet bez akejkoľvek podpory parlamentu a spôsobila, že dnes Slovenská republika nemá výkonnú vládu, ktorá je schopná prijímať akékoľvek rozhodnutia. Rovnako si myslím, že prezidentka sledovala, aby dala čas rozpadnutej vládnej koalícii spamätať sa, aby v kombinácii Progresívne Slovensko a bohvie kto všetko ešte, mohla vzniknúť nejaká zlepená, šialená, politicky bezpohlavná vláda po parlamentných voľbách, len aby nemohol nastúpiť do vlády opozičný politický subjekt, predovšetkým SMER – slovenská sociálna demokracia,“ uviedol Robert Fico.

 

Predseda strany SMER – SSD konštatoval, že prezidentka dnes označila parlament - v súvislosti s hlasovaním o dôvere jej vláde – za nezrelý. Smerom k prezidentke povedal, že poslanci národnej rady a hlavne poslanci SMERu – SSD nie sú na joystick. Slovenská republika totiž potrebuje plnohodnotnú, sebavedomú vládu s jasným programom a nie pokusy prezidentky, aby pomohla PS a rôznym skrachovancom.





Zdroj: https://fb.watch/la-IT8DNUp/