Zatiaľ čo súčasná vládna koalícia považuje porušenie zákona za šikovnosť, ja to považujem za trestný čin!

03.02.2021 Tlačové správy Tlačové správy

Robert Fico sa s rozhorčením vyjadril k tomu, že ministerka spravodlivosti Kolíková podala návrh na disciplinárne stíhanie syna Moniky Jankovskej, samozrejme s podporou médií. Ak si D. Lipšic protizákonne vybaví bezpečnostnú previerku, aby mohol kandidovať na špeciálneho prokurátora, médiá akceptujú vyjadrenia, že je to jeho šikovnosť. Polícia dnes s ľahkosťou stíha a obviňuje predstaviteľov opozície a bezdôvodne ich posiela do väzby.

„Dúfam, že s rovnakou ľahkosťou obvinia ministra práce M. Krajniaka a jeho veľkého kamaráta D. Lipšica zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dnes som sa s týmto trestným oznámením obrátil na generálneho prokurátora a podal som ho na menovaných kamarátov, pretože skutok, ktorý spáchali, hovorí o ich arogantnosti. Vládna väčšina najskôr zabezpečila, aby na špeciálneho prokurátora mohol kandidovať aj neprokurátor. Išlo o zákon šitý na mieru D. Lipšicovi. Naši experti vo vláde zabudli na to, že kandidát na špeciálneho prokurátora potrebuje bezpečnostnú previerku na stupeň „prísne tajné“. A že D. Lipšic, ako fyzická osoba, nemôže o takúto previerku požiadať. Aký podvod teda D. Lipšic a M. Krajniak spáchali, aby M. Lipšic mohol kandidovať za špeciálneho prokurátora?“ pýta sa predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico.

Minister Krajniak si totiž vymyslel, že D. Lipšic mal pre jeho ministerstvo poskytovať právne služby. Bez akýchkoľvek dôkazov. Ďalej si vymyslel, že na takéto služby bude D. Lipšic potrebovať previerku. No z interných dokumentov ministerstva vyplýva, že ministerstvo nedisponuje takými utajovanými skutočnosťami, na ktoré by bolo treba previerku „prísne tajné“.

„Vážení priatelia, ide o hrubé zneužívanie právomoci verejného činiteľa zo strany ministra Krajniaka a rovnaký zločin zo strany D. Lipšica spáchaný účastníctvom. A to v núdzovom stave, čo prináša drakonické tresty. Je hrozné pozerať sa na vládnu garnitúru, ktorá, aby obsadila post špeciálneho prokurátora, ide páchať trestné činy, porušovať zákony, podvádzať a klamať,“ dodal Robert Fico.

A farizej Lipšic namiesto toho, aby sa vzdal kandidatúry, drzo kandiduje.



https://www.youtube.com/watch?v=hUfC02j3ze0