Dlhý deň, tak ku všetkému len stručne

11.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Dlhý deň, tak ku všetkému len stručne, priatelia, pred chvíľou som prišiel domov:

1. Trestné oznámenie na Pročka podané. Polícia bude vec vyšetrovať. Mám lekársku správu, ktorá hovorí o opuchoch na krku, ktoré spravil iný človek. Som veľmi zvedavý, aké klamstvo si vymyslí Pročko, aby sa z tohto vyzul. Možno si vymyslí, že ma škrtil čašník

2. Ale nebudem sa už tým primitívom zaoberať - nech ho rieši polícia, netreba sa zahadzovať. Môžem len potvrdiť, že som mu nič vulgárne nehovoril a ani vo sne by mi nenapadlo riešiť jeho ženu - to sú číre klamstvá.

3. Ale čo iné ako klamstvá čakať od násilníka Pročka, napokon, už raz zatĺkal, že fyzicky napadol starostu Halíča a zápisnica ho usvedčila z klamstva.

4. Ja len, že roky tu vyčítajú nám všetkým, že sme extrémisti, neslušní a agresívni a tak. Ale všimnite si, že jediní, kto pácha násilie, sú práve slušnoľudia - Osuský rozdáva facky, Hlina inzultuje kolegu poslanca, Matovič chcel fyzicky napadnúť Kaliňáka a teraz Pročko mňa. A médiá všetkým týmto psychopatom tlieskajú - lebo oni môžu všetko.

5. Reakcia Matoviča je čarovná - vraj by to chcel vidieť. A smiech. Perfektné. Päťročné dieťa by to nepovedalo lepšie. Premiér Slovensku vlastne odkazuje: riešte spory násilím, lebo nie je nič zábavnejšie. Len aby sa ti to nevypomstilo, Igorko. Karma je zdarma.

6. K Petrovi Pellegrinimu - neviem, na čo bolo celé to divadlo dobré.Vravel, že chce byť predseda Smeru, potom mu to Robert Fico ponúkol a potom aj tak odchádza a rozbíja stranu. Nedáva to zmysel - akoby len chcel silou mocou rozbiť Smer. A ľudia sa pýtajú - pre koho to robil?

7. Ale netreba z toho robiť tragédiu. Zo Smeru odchádza tzv. biznis-krídlo. Fungovali vo vedení Smeru v rámci tzv. V4 (Pellegrini, Žiga, Glváč a Kažimír) a je verejným tajomstvom, že často útočili na ľavicovú agendu (minimálnu mzdu, dôchodky a pod.) a obhajovali podnikateľov. Smer sa po ich odchode automaticky posunie viac doľava. Konečne.

8. Očista nastáva aj v inom ohľade, pretože ak mal niekto kauzy, nebol som to ja ani moji ľavicoví kolegovia, čo ostávame v Smere, ale chlapci z exekutívy - a verte, že médiá im to radi pripomenú, hneď ako skončí pravicová eufória z toho, že rozbili Smer. Médiá ich použili a teraz im začnú nakladať. Školácka chyba. Škoda.

9. Nová strana Petra Pellegriniho nebude sociálnodemokratická - na to zabudnite. Bude liberálna, pretože presne to je Peter Pellegrini - liberál. Bude tomu hovoriť tak, ako Biháriová - že je "sociálny liberál". Uvidíte. Je to jasné ako facka: Pellegrini bude požierať pravé liberálne spektrum, nie ľavicu.

10. Jediný, koho môže Pellegriniho strana voličsky ohroziť, je Progresívne Slovensko. A to je dobre. Voliči Smeru veľmi rýchlo uvidia, ako sa Peter vrhá do náručia ľuďom ako Kollár, Sulík či Kiska, s akou láskou hovorí o LGTBI, ako útočí na Rusko - už to nebude musieť skrývať. A mnohým sa otvoria oči.

11. Smer má šancu stať sa ľavicovejším. Po odchode liberálov budeme môcť konečne robiť úprimnú socialistickú a vlasteneckú politiku. A toto je pre mňa najdôležitejšie.

12. Napriek tomu je mi ľúto, že v čase, kedy mohla byť ľavica zjednotená v boji proti vláde mafiánov a bláznov, niekto natoľko uveril v seba, že rozbil najsilnejší sociálnodemokratický subjekt, aký Slovensko kedy malo - len aby mohol mať svoju vytúženú stoličku.

13. Áno, mnohí ľudia to vnímajú ako zradu a ja im rozumiem. No ako sa hovorí - zradu má rád každý, ale zradcov nikto.

14. Ostávam s Robertom Ficom a verím, že ideme doľava! No ľudsky dúfam, že s bývalými kolegami ostaneme kamarátmi - názory máme iné, ale ľudskosť musí vždy zvíťaziť. Ideme ďalej!

15. V ako Vencerémos! Pekný večer, priatelia! 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2646301672275062