Matovičove stranícke úderky už kádrujú na plný plyn

10.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Bolože to rečí pred voľbami o transparentných a odborných výberových konaniach do štátnej správy. Súčasná vládna garnitúra si dokonca do vlastného programu napísala pasáž pod názvom “Odborníci namiesto našich ľudí do štátnych inštitúcií”. A pozrime sa na realitu.

Najprv predjedlo. Dlhoročného šéfa hlavného banského úradu nahradil nábytkár, uznávaného riaditeľa detskej fakultnej nemocnice vymenili za lesníka a za šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne dosadili Penťáka. Mimochodom pri tej poslednej nominácii aspoň predstierali výberové konanie, len Transparency International konštatovala, že ho urobili presne takým spôsobom “akým sa to robiť nemá.”

Ale to je ešte nič oproti hlavnému chodu. A tým je chystaná výmena všetkých 72 prednostov okresných úradov. Vraj na všetky miesta budú výberové konania, ale hádajte kto ich bude organizovať. Nie ministerstvo vnútra, pod ktoré okresné úrady patria, ani nie samotné úrady, ale priamo politické hnutie OĽaNO. Čiže Matovičove stranícke úderky rozhodnú, ktorý káder je na funkciu prednostu najvhodnejší.

Ten istý Matovič pred voľbami vykrikoval, že sa funkcie nebudú rozdávať podľa straníckych knižiek a teraz ich priamo rozdáva na vlastnom straníckom trhu. Ten istý Matovič tak rád šermoval s výrazom “náš človek” a teraz povýšil túto kategóriu na oficiálnu úroveň. Fraška !

Toto už zdvihlo zo stoličiek aj jeho koaličných partnerov, ale tí zatiaľ hryzkajú len slabo, alebo sa snažia kupčiť ako napríklad Kollár, ktorý si vypýtal všetkých šéfov stavebných odborov, čím len dotvára tragikomický obraz čistej politizácie štátnej správy. Ak však aj teraz stiahnu pred Matovičom opätky, tak si tento človek bez funkčného politického subjektu vytvorí stranícku sieť priamo v štátnych úradoch a za peniaze daňových poplatníkov.



Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/587355478575122