Veľmi si vážim poďakovanie „ZASLÚŽIL SA O ŠTÁT“ od Kongresu slovenskej inteligencie a Matice Slovenskej, ktoré som dnes obdržal z rúk predsedu Kongresu p. P. Štrelingera

12.12.2022 Blogy, Fotky Blogy, Fotky

Bolo to pred tridsiatimi rokmi, kedy som ako poslanecký elév prispel svojou maličkosťou k schváleniu Deklarácie zvrchovanosti SR 17. júla 1992 a potom aj k prijatiu Ústavy SR 1. septembra 1992, ktoré boli významným predpokladom vzniku suverénnej Slovenskej republiky. 

Teší ma aj to, že som spoločne s mojimi kolegami na Právnickom inštitúte Ministerstva spravodlivosti SR zabezpečil vydávanie Zbierky zákonov SR. Pamätám si, s akou hrdosťou som prijal gesto vtedajšieho premiéra V. Mečiara, keď v NR SR zamával nad hlavou prvou čiastkou tejto Zbierky.

Želám Kongresu a Matici, aby sa mohli viac tešiť zo samostatnej a suverénnej Slovenskej republiky, ako sa o ňu obávať.  

Je symbolické, že dnes som sa stretol aj s pánom prezidentom Ivanom Gašparovičom, ktorý v roku 1992 ako predseda NR SR zohrával jednu z kľúčových úloh pri zakladaní samostatného Slovenska.



Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid0AR7eqodynqJUkQeRixypnKx2F2ravWLjQ7Bao7omZFrt6Vj1RyL7DqMR5wG5Zqa8l